Bana kalırsa Eskişehir her anlamda özgürlük demek. Avrupa’nın Anadolu Durağı olan Eskişehir’de insanlar özgürlüğün ne demek olduğunu tam olarak hissediyorlar.
***
Örneğin bir kadın olarak özgürce sokağa çıkabilmek inanın şu dönemde bile çoğu şehir için bir özgürlük belirtisi. Bunu en iyi gençler biliyor ve şehrin tadını doyasıya çıkarıyor.
***
Eskişehir’in özgürlük kenti olmasında bir ismin çok ama çok büyük katkısı var. O isim geçtiğimiz gün Ayşe Ünlüce Başkana 25 yıllık emanetini teslim eden yalnız Türkiye’ye değil, Dünya’ya da örnek bir başkan.
***
O isim Yılmaz Büyükerşen. Eskişehir’in özgürlükler kenti olmasında çok büyük işlere imzalar attı. Eskişehir’de kenar mahalle dediğimiz mahalleler şehrin içinde bir yapboz parçası haline geldi. O yüzden Hocamızın emekleri özgürlüğün en önemli parçalarından biri.
***
Ayrıca son dönemde Emniyet güçlerimizin çalışmalarını da hiçe saymamak gerek. Her gün yapılan operasyonlarla yakalanan şüphelileri ve yanlarında ise isimlerini satırlarıma eklemek istemediğim şeyler yakalanıyor.
***
Özgürlükler kenti olan Eskişehir için ellerinden gelen emeklerini bizlere sunan tüm paydaşlara da teşekkür etmek istiyorum. Özgür bir Eskişehir, özgür bir gençlikten başlar. Gençlerimize özgür bir gelecek diliyorum…