Seçimden ve siyasetten sıkıldığınızı düşünerek bugün köşemizi farklı bir konuma getirmek istedik.
Hepinizin malumu olduğu üzere Oscar sinema dünyasının en önemli ödülüdür.
Biz de bu seçim öncesinde, Eskişehir’deki seçim süreci Oscar’larını kendi çapımızda belirleyelim istedik.
İşte Eskişehir’de seçim çalışmaları boyunca bizden Oscar ödülü alanlar: 
***
EN İYİ YÖNETMEN: YILMAZ BÜYÜKERŞEN.
25 yıllık görev süresinin sonunda, Eskişehir'de  CHP'yi dizayn etti. Ayşe Ünlüce'nin Büyükşehir adayı olmasını sağladı. Bu operasyonu ile Kurt ile Ataç'ın arasındaki buzların erimesine neden oldu. Oldukça sıkıntılı bir süreç yaşayan CHP'de seçim öncesi bir huzur ortamı doğmasını sağladığı için ödül almaya hak kazandı.
***
EN İYİ ERKEK OYUNCU: NEBİ HATİPOĞLU.
“Başka partiye geçmem” açıklamasının hemen ardından İYİ Parti'den AK Partiye geçmesiyle, AK Parti'nin kendisini büyükşehir adayı göstermesiyle, gazetecilere asgari ücret vereceği gibi tepki çeken, çevre yollarının yapılacağı gibi uçuk, tramvayı yer altına alacağı gibi iddialı vaatleriyle, kısacası süreç boyunca kamuoyunda iyi ve kötü karşılanan söylemleri ve yönleriyle tartışılmasıyla bu ödüle layık görüldü.
***
EN İYİ KADIN OYUNCU: AYŞE ÜNLÜCE.
Siyasetin dışından aday gösterilmiş bir isim olarak, seçim boyunca saldırgan bir tavır içine girmeyip, nazik, zarif ve samimi bir görüntü çizmesiyle, meselelere hakim olduğunu ispatlayıp, insanların kafasında “Bürokrattan da iyi siyasetçi olur” algısının yerleşmesine katkı sağladığı için ödülü hak etti.
***
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU: MELİH AYDIN.
Seçim çalışmaları boyunca genç kızların ve kadınların ilgisini ve sevgisini kazanmasıyla, sosyal medya hesaplarından yaptığı esprili paylaşımlarla siyasetin sadece ciddi değil, mizahi yönünün de olduğunu gösterdiği için bizden ödülü aldı.
***
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU: AYŞEN GÜRCAN.
Seçim çalışmaları süresince partinin ve adayların seçim çalışmalarının çoğuna iştirak eden tek milletvekili olmasıyla ödülü aldı.
***
EN İYİ SENARYO: Küçük bir çocuğun CHP Büyükşehir adayı Ayşe Ünlüce'ye “Kazım Kurt nerede?” diye sorduğu soruydu. Sosyal medyada bir hayli ilgi gördü.
***
EN KÖTÜ SENARYO: SU YÜKLEMEYE BORNOZLA GİDEN ADAM MİZANSENİ.

Gece ve hafta sonları limit bitse dahi suların kesilmediği bilinmesine rağmen, tam da AK Parti adayının “Gece banyoda suyu biten bornozla su doldurmaya çıkıyor” açıklamasının olduğu gün servis edilen “Bornozla gece su yükleyen adam” fotoğrafı, düzmece yapıldığı ve inandırıcı olmadığı için en kötü senaryo ödülünü aldı.

***

EN İYİ KURGU:
CHP Adayı Ayşe Ünlüce'nin Motor, AK Parti Adayı Nebi Hatipoğlu'nun Simit arabası üzerinde oturma fotoğraflarıyla, hemen her adayın da mutlaka bir fırında ekmek pişirme fotoğraflarıydı galiba...
***

EN İYİ ESER: Büyükşehir Belediyesi tarafından Asri mezarlık içinde yapımı tamamlanarak açılışı yapılan 100. Yıl Camisi oldu. CHP lideri Özel'in de katıldığı açılışta Büyükerşen'in “Size bu eserle veda ediyorum” sözleri anlamlıydı.
***
EN İYİ OYUN:
AK Parti adayı Hatipoğlu'nun Dilber müziği, CHP Adayları Ünlüce, Kurt ve Ataç'ın Ankara havası eşliğinde göbek atmalarıydı
***
EN İYİ SES:
CHP Belediye Başkan Adaylarının lansman ve açılışlarının sunuculuğunu yapan Utku Kırdemir, hitabet yeteneği ve düzgün diksiyonu ile bu alanda ne denli profesyonel olduğunu gösterdi.
***
Bütün ödülleri dağıttık gördüğünüz gibi. Şimdi ister istemez en değerli Oscar ödülü olan “EN İYİ FİLM” ödülünü kimin aldığını merak ediyorsunuz değil mi? İşte o ödülü kimin kazandığı belli değil. Yukarıda saydığımız ödülleri bir süredir devam eden seçim süreci ne bakarak verdik. En iyi film ödülünü ise Pazar gecesi seçmen belirleyecek.
2-1791-218
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


BU İŞTE BİR YANLIŞLIK VAR AMA...

Bankalar mevduata yüzde 50 faiz veriyor.
Yatıracağınız mevduat oranına göre bu faiz oranı yüzde 55-56'ya kadar çıkıyor.
Dün bir bankanın bizim de tanıdığımız bir isme“Şu kadar mevduat yatırırsan yüzde 60 faiz uygularız”dediğini öğrendik.
Bu faiz oranları çok yüksek.
Bu denli yüksek faiz oranlarının uygulandığı bir ülkede, insanlar normalde ellerindeki döviz ve altını bozdurup faize yatırmak için birbirileriyle yarışması lazım.
Fakat bakıyorsunuz, insanlar döviz bürosu ve kuyumcuların önünde adeta kuyruk oluyor.
Bu işte bir yanlışlık var!
Galiba, bir güven sorunu var!
Döviz-1
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

HAKLARI VAR MI?

Cumhurbaşkanı maaşı: 279.958 lira.
Hazine Bakanı maaşı: 241.551 lira.
Bakanların maaşı: 144.593 lira.
Milletvekillerinin maaşı: 141.883 lira.
Hem Milletvekili hem de emekli olanların maaşı: 238.843 lira...
Emekli Milletvekili maaşı: 96.843 lira.
***
Asgari ücretli maaşı:17.002 lira.
Emekli maaşı: 10.000 lira...
***

Üstekilerin alttakilere:
“Biraz daha sabır”
“Hakkınızı helal edin”
“Bizim için duanızı esirgemeyin” falan demeye hakları var mı sizce?
Emekli-12
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,