15 Temmuz 2016'da Türkiye, darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı ve bu olay, milletin ve devletin birlikte verdiği direniş ve mücadele ile tüm dünyaya örnek oldu. Türk halkı, demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi koruma kararlılığı göstererek bu hain girişimi geri püskürttü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıkan Türk milleti, cesareti ve kararlılığıyla zafer elde etti ve dünya genelinde takdir topladı.

Bu anlamlı direniş ve mücadele ruhunu canlı tutmak amacıyla her yıl "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" çeşitli etkinliklerle anılmaktadır. İletişim Başkanlığı, bu programların yurt içi ve yurt dışı koordinasyonunu sağlamakta ve toplumsal farkındalık oluşturmak için çeşitli stratejik iletişim faaliyetleri düzenlemektedir. Panel, kitap, dijital gösterimler, konserler, kısa film ve senaryo yarışmaları gibi geniş bir etkinlik yelpazesiyle bu önemli günü anlamlandırmaktadır.

Kuruyemişleri suda bekletip tüketmenin şaşırtıcı faydaları! Kuruyemişleri suda bekletip tüketmenin şaşırtıcı faydaları!

900X500Jpg None P C D Q

15 Temmuz resmi tatil mi?

29 Ekim 2016 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü “Demokrasi ve Millî Birlik Günü” adı altında resmî tatil olarak ilan edildi.

15 Temmuz hangi güne denk geliyor?

15 Temmuz, bu yıl Pazartesi gününe denk geliyor. 
 

Kaynak: Haber Merkezi