Eskişehir'de, evli olduğu kadın ile kızını sokak ortasında bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi’yi (64) engellemeye çalışırken bıçak kullandığı suçlamasıyla tutuklanıp, serbest bırakılan ardından yerel mahkemece verilen 5 yıllık hapis cezası onanan Tolga Daşkıran, açıklamalarda bulundu.   Daşkıran, “Bizim niyetimiz orada adam öldürmek ya da yaralamak değildi. Kadının hayatını kurtarmak istedik. Yine olsa yine yaparım” dedi. 

Eskişehir'e müjde: Halk Lokantası açılıyor! Eskişehir'e müjde: Halk Lokantası açılıyor!

2.Kadirşekerdavası

Gerekli yollara başvurduk
Dava sürecinin devam ettiğini ifade eden Daşkıran, “Gerekli hukuki yollara başvurduk. Şu anda açık cezaevindeyim. İzin hakkımı kullanıyorum. Avukatımla beraber süreci takip ediyoruz. Bekliyoruz. Hiç pişman olmadım. Yine olsa yine yaparım.  Ama şöyle bir durum var. Savunduğumuz insanların yeniden bizden şikayetçi olması bizi üzdü” dedi. 

İnsanlara yardım edince sonu cezaevi oluyor

Eskişehir’de son bir haftada iki kadının sokak ortasında öldürüldüğün hatırlatılması üzerine de Daşkıran, “Bizim gibi insanlar yardım edince sonumuz cezaevi oluyor. Bu sefer adam düşünüyor. Yardım edersem ben de bu çocuklar gibi olurum diyor.  Artık yardımlaşma, insanlık yavaş yavaş ölüyor” şeklinde konuştu. 

Adaletin gelmesini istiyoruz 
Olay esnasında Daşkıran’ın yanında bulunan arkadaşı Hüseyin Şahin ise, “Bizim niyetimiz orada adam öldürmek ya da yaralamak değildi. Bir bayan kurtulsun diye mücadele ettik canla başla.  Kanalları açtığımız zaman yeni bir kadın vahşeti diye haberler görüyorduk. Bu da bizi üzüyordu. Psikolojik olarak sarstı bizi. Adaletin gelmesini istiyoruz.  Bizim amacımız ne hapse girmek ne de adam öldürmekti. Sadece bir bayan kurtulsun istedik. Olayın buralara geleceğini hiç tahmin edememiştik” şeklinde konuştu.
 

Muhabir: Ömer Faruk Mengi