Üreticilere buzağı desteklemeleri başta olmak üzere birçok alanda finansal destek sağlandığını vurgulayan Yumaklı, bu ödemelerin çiftçiler için büyük bir rahatlama sağlayacağını söyledi.

Dağıtım Törenleri

Gaziantep'e gerçekleştirdiği ziyarette çeşitli temaslarda bulunan Bakan Yumaklı, kentin tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmelerini yakından inceledi. Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen gübre ve tohum dağıtım törenine katılan Yumaklı, çiftçilerin üretim maliyetlerini azaltacak bu desteklerin önemine dikkat çekti. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen mazot dağıtım töreninde de çiftçilere yakıt desteği sağlandı.

Img1726213996

Yumaklı’nın ziyaretine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve belediye başkanları eşlik etti. Bu temaslar, bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi adına önemli adımlar olarak değerlendirildi.

İkinci el otomobil satışlarında yeni dönem başladı! İkinci el otomobil satışlarında yeni dönem başladı!

 Yol Haritası Açıklandı

Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla, şubat ayında 5 yıllık bir hayvancılık yol haritası açıkladıklarını hatırlattı. Bu plan dahilinde, özellikle kadın ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılık uygulandığını ifade eden Yumaklı, tarımsal üretimin en önemli ayaklarından birinin hayvansal üretim olduğunu belirtti.

Editör: Sakarya Gazetesi