Göktaş, evde bakım yardımının 9 bin 77 TL, yaşlı aylığının ise 5 bin 7 TL olduğunu açıkladı. Temmuz ayı memur maaş katsayılarıyla birlikte sosyal yardım ödemeleri de artış gösterecek.

Evde Bakım Yardımı ve Yaşlı Aylığı Artışı

Evde bakım yardımının 7 bin 608 TL'den 9 bin 77 TL'ye yükseldiğini belirten Göktaş, yaşlı aylığının ise raporu yüzde 70 ve üzerinde olan ve engelli raporu bulunan vatandaşlar için 4 bin 196 TL'den 5 bin 7 TL'ye çıkarıldığını ifade etti.

Eskişehir 15 Eylül altın fiyatları! Eskişehir 15 Eylül altın fiyatları!

Para06

Evlilik Kredisi Kapsamının Genişlemesi

Ankara-Konya hızlı tren seyahati sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, Aile Gençlik Fonu'na yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, deprem bölgesinde pilot olarak uygulanan Aile Gençlik Fonu'nun doğum oranı düşük olan Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kütahya'yı da kapsayacak şekilde genişletileceğini söyledi. Başvuru sayısının 11 bin 11'e çıktığını ve krediden faydalanan çift sayısının 2 bin 385 olduğunu dile getirdi.

Doğum Oranlarındaki Düşüş

Türkiye'de doğum oranlarında yaşanan düşüşe dikkat çeken Bakan Göktaş, bu düşüşün nedenlerine yönelik önemli bir saha çalışması başlatacaklarını belirtti. Sosyal Güvenlik Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan bir odak grubu oluşturulacağını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi