Arslangiray, konuşmasında 30 Ağustos Zaferi’nin her birey için bir onur kaynağı olduğunu vurguladı. "Bu zafer, esaret altında yaşamaktansa özgürlük uğruna can vermeyi yeğleyen bir milletin zaferidir" diyen Arslangiray, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu büyük zaferin ardından kurulduğunu ve bağımsızlığımızın, egemenliğimizin en önemli teminatı olduğunu belirtti.

Narin'in ölümüne ilişkin 9 kişiye tutuklama talebi! Narin'in ölümüne ilişkin 9 kişiye tutuklama talebi!

"Büyük Taarruz ve Zafer"
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emriyle başlayan Büyük Taarruz’un Türk milletinin azim ve kararlılığı sayesinde zaferle sonuçlandığını ifade eden Arslangiray, bu zaferin düşman ordularını bozguna uğratarak Anadolu topraklarını işgalden kurtardığını söyledi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cephede canını feda eden kahraman Mehmetçikleri ve bu mücadeleye destek veren aziz milleti minnet ve şükranla andığını dile getirdi.

"Birlik ve Beraberliğin Simgesi"
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın milletimizin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğinin en güzel örneği olduğunu belirten Arslangiray, bağımsızlık ve özgürlük uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle anarken, gazilere minnetlerini sundu. Konuşmasını, “Ne mutlu Türk’üm diyene!” diyerek sonlandıran Arslangiray, Türk milletine barış, huzur ve refah dolu yarınlar diledi.

Muhabir: Burak Akın