Adana Kebabı'nın malzemeleri şunlardır:

1-1 kg dinlendirilmiş ve sinirlerinden arındırılmış erkek koyun eti
2-300 gr kuyruk yağı
3-Tuz
4-Kırmızı toz biber
5-Kırmızı kök biber

Adana Kebabı'nın yapılışı şu adımları içerir:

1-Dinlendirilmiş ve sinirlerinden arındırılmış erkek koyun eti ile kuyruk yağı elde zırh ile kıyılır.

2-Elde edilen kıyma, tuz, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış kırmızı kök biber karışımıyla yoğrularak hazırlanır.

3-Kıyma özel kebap şişlerine elle saplanır.

4-Meşe veya portakal kömürlü, alevsiz, kor ateşli mangalda kebap şişleri yerleştirilerek pişirilmeye başlanır. Et pembeleşmeye başladığında şişler ara ara çevrilir.

5-Kebabın üzerinde eriyen yağlar, pide ekmeği yardımıyla sıkılarak alınır.

Sevimli dostlara ziyaretçi akını! Sevimli dostlara ziyaretçi akını!

6-Yağlanan ekmekler bıçak yardımıyla bölünerek tabağa yerleştirilir. Pişmiş kebap da tabağa eklenerek şişten çekilir.

7-Ayrı bir şişte mangalda pişirilen domates, süs biberi ve yeşil biber, tabağın kenarına yerleştirilir.

8-İnce kıyılmış sumaklı soğan, yeşillik ve şalgam suyu ile servis yapılır.

Editör: Sakarya Gazetesi