Adana Kebabı'nın malzemeleri şunlardır:
1-1 kg dinlendirilmiş ve sinirlerinden arındırılmış erkek koyun eti
2-300 gr kuyruk yağı
3-Tuz
4-Kırmızı toz biber
5-Kırmızı kök biber
Adana Kebabı'nın yapılışı şu adımları içerir:
1-Dinlendirilmiş ve sinirlerinden arındırılmış erkek koyun eti ile kuyruk yağı elde zırh ile kıyılır.
2-Elde edilen kıyma, tuz, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış kırmızı kök biber karışımıyla yoğrularak hazırlanır.
3-Kıyma özel kebap şişlerine elle saplanır.
4-Meşe veya portakal kömürlü, alevsiz, kor ateşli mangalda kebap şişleri yerleştirilerek pişirilmeye başlanır. Et pembeleşmeye başladığında şişler ara ara çevrilir.
5-Kebabın üzerinde eriyen yağlar, pide ekmeği yardımıyla sıkılarak alınır.
6-Yağlanan ekmekler bıçak yardımıyla bölünerek tabağa yerleştirilir. Pişmiş kebap da tabağa eklenerek şişten çekilir.
7-Ayrı bir şişte mangalda pişirilen domates, süs biberi ve yeşil biber, tabağın kenarına yerleştirilir.
8-İnce kıyılmış sumaklı soğan, yeşillik ve şalgam suyu ile servis yapılır.