Malzemeler:

1- 1 su bardağı ince bulgur
2- 1 su bardağı köftelik çiğ köftelik ince bulgur (isteğe bağlı, daha ince bir kıvam için)
3- 1 su bardağı irmik
4- 2 yemek kaşığı biber salçası
5- 2 yemek kaşığı isot salçası (isteğe bağlı, acı sevenler için)
6- 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
7- 1 tatlı kaşığı kimyon
8- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
9- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı, acı sevenler için)
10- Tuz
11- Yarım demet ince doğranmış taze yeşillik (maydanoz, taze soğan, nane gibi)

Hazırlanışı:

Bulgur ve irmik karıştırılarak yoğrulan bir hamur hazırlanır. İçine yumurtalar kırılır ve ardından un eklenerek homojen bir kıvam elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Her bir parçanın ortası parmakla bastırılarak çukurlaştırılır.

Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu! Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu!

Bir tencerede kaynar suya bir tutam tuz ve bir tutam limon tuzu eklenir. Hazırlanan köfteler kaynar suya ilave edilir ve iyice pişirilir. Pişen köfteler süzülerek kenara alınır.

Ayrı bir tavada dövülmüş sarımsak, rendelenmiş domates, yağ ve salça kavrulmaya başlanır. Sos koyulaşıncaya kadar karıştırılır.

Hazırlanan sos köftelerin üzerine gezdirilir. Son olarak kıyılmış maydanozla süslenen köfteler sıcak servis edilir. Bu lezzetli köfte tarifi, sofralarınıza farklı bir tat katacaktır. Afiyet olsun!    

Editör: Sakarya Gazetesi