Malzemeler:
1-2,5 su bardağı un
2-9 su bardağı su
3-3 çorba kaşığı tereyağı
4-3 çorba kaşığı salça
5-1,5 su bardağı hindi eti (pişmiş ve dilimlenmiş)
6-2 su bardağı et suyu
7-1 tatlı kaşığı karabiber
8-1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
9-3 çorba kaşığı limon suyu
10-2 tatlı kaşığı tuz
Hamurun Hazırlanması:
1-2 su bardağı un ve 2 tatlı kaşığı tuz, tencerede 2 su bardağı su ile karıştırılır.
2-3 su bardağı sıcak su, ezilmiş una hızla karıştırılarak pişirilir.
3-25-30 cm çapında yayvan bir servis tabağı ıslatılarak üzerine pişmiş hamur dökülür.
4-Soğuduktan sonra baklava dilimleri şeklinde dilimlenir.
Arabaşı Çorbasının Yapılışı:
1-Bir tencereye yağ konularak kalan un eklenir ve hafif sararıncaya kadar 2-3 dakika kavrulur.
2-İçine salça, hindi eti, et suyu, tuz ve kalan sıcak su eklenerek karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
3-Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir.
4-Baharatlar ve limon suyu eklenir, ardından çorba servise hazırdır.
Not: Geleneksel tarifte hamur, bir tepsiye dökülerek ortası açılır. Çorba, "tas" adı verilen büyük bir kaseye yerleştirilir. Herkes önce bir parça hamur, sonra çorba alarak hamuru yutarak tüketir. Ayrıca, isteğe bağlı olarak tavuk veya av etleri de kullanılabilir. Köylerde, soğuk hamurun sıcak ve acılı çorba ile birleşimi farklı bir lezzet sunar.