Malzemeler:

1-500 gram kuşbaşı et
2-4 adet pide
3-2 su bardağı su
4-Tuz
5-Bir tutam karabiber (isteğe bağlı)
6-Taze maydanoz
7-Yapılışı:

Hazırlanışı

1-Kuşbaşı eti tavada suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerini örtecek kadar su ekleyip tuzunu ilave ederek tekrar pişirin.

2-Pideleri kare şeklinde doğrayın. İsterseniz pideleri fırında hafifçe ısıtabilirsiniz.

3-Pişen kuşbaşı etin suyunu süzün. Et suyunu, pideleri ıslatmak için kullanın.

4-Islanan pideleri servis tepsisine alın. Üzerlerine kuşbaşı etleri yerleştirin ve isteğe bağlı olarak bir kepçe et suyu gezdirin.

5-Yemek, yaklaşık 5 dakika kadar fırında dinlendirildikten sonra üzerine ince doğranmış taze maydanoz serperek servis yapın.

Not: İsterseniz et suyuna veya kavrulan kuşbaşı etin içine bir tatlı kaşığı karabiber ekleyebilirsiniz.

Yılbaşı kokinaları raflarda Yılbaşı kokinaları raflarda

Bu özel tarifle, evinizde kolayca Ramazan Kebabı hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi