Malzemeler:
Köfte İçin:
1-500 gram dana kıyma
2-1 su bardağı ince bulgur
3-1 soğan, rendelenmiş
4-1 yumurta
5-Yarım demet maydanoz, ince doğranmış
6-1 çay kaşığı kimyon
7-1 çay kaşığı pul biber
8-Tuz, karabiber
Sulu Harcı İçin:
1-2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
2-2 yemek kaşığı biber salçası
3-1 yemek kaşığı domates salçası
4-1 soğan, doğranmış
5-2 su bardağı sıcak su veya et suyu
6-Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
1-Limon dilimleri
2-Maydanoz, ince doğranmış
Yapılışı:
1-İnce bulguru bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Bulgur suyunu çekene kadar bekletin.
2-Kıymayı, rendelenmiş soğanı, maydanozu, yumurtayı, baharatları ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler yapın.
3-Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağını eritin. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
4-Biber salçası ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurun.
5-Sıcak su veya et suyunu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra hazırladığınız köfteleri ekleyin.
6-Köfteler pişene kadar orta ateşte kaynamaya bırakın. Köfteler piştikten sonra ocaktan alın.
7-Sulu köfteyi servis yapmadan önce limon dilimleri ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyin. Sıcak servis yapın.