Malzemeler:

Köfte İçin:

1-500 gram dana kıyma

2-1 su bardağı ince bulgur

3-1 soğan, rendelenmiş

4-1 yumurta

5-Yarım demet maydanoz, ince doğranmış

6-1 çay kaşığı kimyon

7-1 çay kaşığı pul biber

8-Tuz, karabiber

Sulu Harcı İçin:

1-2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

2-2 yemek kaşığı biber salçası

3-1 yemek kaşığı domates salçası

4-1 soğan, doğranmış

5-2 su bardağı sıcak su veya et suyu

6-Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

1-Limon dilimleri

Yurtta hava durumu Yurtta hava durumu

2-Maydanoz, ince doğranmış

Yapılışı:

1-İnce bulguru bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Bulgur suyunu çekene kadar bekletin.

2-Kıymayı, rendelenmiş soğanı, maydanozu, yumurtayı, baharatları ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler yapın.

3-Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağını eritin. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

4-Biber salçası ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurun.

5-Sıcak su veya et suyunu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra hazırladığınız köfteleri ekleyin.

6-Köfteler pişene kadar orta ateşte kaynamaya bırakın. Köfteler piştikten sonra ocaktan alın.

7-Sulu köfteyi servis yapmadan önce limon dilimleri ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Editör: Sakarya Gazetesi