Malzemeler:

1-6 adet orta boy badılcan (patlıcan)
2-1 adet yumurta
3-500 g dana kıyma
4-Yarım demet taze maydanoz
5-1 su bardağı sıvı yağ
6-2 adet domates
7-1 çay kaşığı tuz
8-1 çay kaşığı kırmızı biber
9-1 çay kaşığı karabiber

Hazırlık:

1-Badılcanlar boyuna alacalı soyulur ve bıçakla birkaç yerinden delinerek bütün olarak kızartılır.

2-Diğer tarafta kıyma, doğranmış taze maydanoz, yumurta, karabiber, kırmızı biber ve tuz eklenerek homojen bir harç hazırlanır.

3-Kızaran badılcanlar bıçakla ufak ufak doğranır. İçine küçük doğranmış bir adet domates eklenir ve hazırlanan kıymalı harcın yarısı ilave edilerek iyice karıştırılır.

4-Kenarı yüksek bir tepsiye, hazırlanan badılcanlı karışım yayılır. Üzerine kalan kıymalı harç eklenir ve halka şeklinde dilimlenmiş domates ve yeşil biberle süslenerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu! Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu!

5-Börek fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirilip dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi