Malzemeler:
1-1 kg dana bonfile
2-2 adet yumurta
3-1 adet soğan
4-2 çorba kaşığı karabiber
5-2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Garnitür İçin:
1-2 adet patlıcan
2-250 gram sivri biber
3-1 bağ maydanoz
4-1 kg domates
Hazırlık:
1-Dana bonfileyi, özel bir taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika boyunca sinir ve yağlarından arındırarak dövün. Etinize 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 25 dakika daha dövme işlemine devam edin.
2-Et macun kıvamına geldiğinde, ince kıyılmış soğan, karabiber, toz biber, yumurta ve unu ekleyerek malzemeleri yoğurun.
3-Geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık olarak 2 tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynamaya yaklaştığında, 1 paket toz bulyonu ekleyin.
4-Köftelik karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ıslak ellerle şekil verin ve tencereye atın. Tencerenin kapağını kapatın ve 20-25 dakika boyunca harlı ateşte pişirin.
5-Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün ve tereyağında kavurun.
6-Servis tabağında pilav havuz şeklinde açın ve üzerine köfteleri yerleştirin.
7-Ayrı bir tavada önceden hazırlanan domates sosunu tereyağında sote edilmiş şekilde ekleyin. Bu sosu köftelerin üzerine gezdirerek servis tabağınızı hazırlayın.
8-Garnitür olarak ufak doğranmış patlıcan, sivri biber ve taze maydanozu kullanarak sofranızı renklendirin.
Afiyet olsun!