Malzemeler:

1-1 kg dana bonfile
2-2 adet yumurta
3-1 adet soğan
4-2 çorba kaşığı karabiber
5-2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı! Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı!

Garnitür İçin:

1-2 adet patlıcan
2-250 gram sivri biber
3-1 bağ maydanoz
4-1 kg domates

Hazırlık:

1-Dana bonfileyi, özel bir taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika boyunca sinir ve yağlarından arındırarak dövün. Etinize 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 25 dakika daha dövme işlemine devam edin.

2-Et macun kıvamına geldiğinde, ince kıyılmış soğan, karabiber, toz biber, yumurta ve unu ekleyerek malzemeleri yoğurun.

3-Geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık olarak 2 tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynamaya yaklaştığında, 1 paket toz bulyonu ekleyin.

4-Köftelik karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ıslak ellerle şekil verin ve tencereye atın. Tencerenin kapağını kapatın ve 20-25 dakika boyunca harlı ateşte pişirin.

5-Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün ve tereyağında kavurun.

6-Servis tabağında pilav havuz şeklinde açın ve üzerine köfteleri yerleştirin.

7-Ayrı bir tavada önceden hazırlanan domates sosunu tereyağında sote edilmiş şekilde ekleyin. Bu sosu köftelerin üzerine gezdirerek servis tabağınızı hazırlayın.

8-Garnitür olarak ufak doğranmış patlıcan, sivri biber ve taze maydanozu kullanarak sofranızı renklendirin.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi