AK Parti kurulduğu günden bu yana geçen her milletvekili ve mahalli seçim öncesi aday adayları arasında temayül yoklaması yapar.
Ancak...
AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana yaptığı temayül yoklamalarında en çok oyu alan aday adaylarının "Aday" yapıldığına hiç şahit olunmadı.
***
Bu güne kadar yapılan dört mahalli seçimde örneğin, Faruk Karaçay'dan Hasan Gönen'e, Harun Karacan'dan Burhan Sakallı'ya kadar hiçbiri temayül yoklamasına girmeden Büyükşehir belediye başkan adayı gösterildi.
Keza...
Parti'nin bugüne kadar Odunpazarı ve Tepebaşı adaylarının neredeyse tamamına yakını yine temayül yoklamasına girmeden aday yapıldı.
***
AK Parti'den milletvekili seçilenlerde de durum pek farklı değildi...
Zira...
Eskişehir'den milletvekili seçilen Murat Mercan, Fahri Keskin, Nedim Öztürk, Muharrem Tozçöken, Kemal Unakıtan, Salih Koca, Ülker Can, Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan'ın bir ya da iki isim dışında hiçbiri temayül yoklamasına girmeden aday gösterilerek vekil oldu.
***
Velhasıl...
AK Parti her genel ve yerel seçim öncesi aday adayları arasında ısrarla temayül yoklaması yaptı fakat adaylarını da her defasında ısrarla temayül yoklamasına girmeyen isimlerden belirledi.
***
Sonuç olarak...
AK Parti'de herkes yapılan temayül yoklamasının sonuçlarının aday belirlemede hiçbir etkisi olmadığını biliyor.
AK Parti'de herkes yapılan temayül yoklamasının teşkilatın gazının alınması için yapıldığını da biliyor.
O yüzden...
Geçtiğimiz pazar günü yapılan temayül yoklaması sonrasında kimse çok fazla umuda kapılmasın...
Neticede yapılan bir gaz almadan ibaretti.
Sıra; her seçim öncesinde olduğu gibi, temayül yoklamasına girmemiş isimlerin aday olarak atanmasına geldi!
akp-33
,,,,,,,,,,,,,,,,

KENDİ VAATLERİNİ SONUNDA GEREKSİZ GÖRDÜLER YA!

Güney çevre yolu projesi:
Eskişehir'e Güney çevre yolu yapılacağına ilişkin proje ilk kez 2007 yılında dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından dile getirilmişti.
***
Bakan 5 Mart 2007 tarihinde; " 52 kilometre uzunluğundaki Eskişehir Güney çevre Yolu proje çalışmalarının Nisan ayı başında tamamlanacağını belirtmiş, Maliye Bakanlığının gerekli ödenekleri temin edeceğini bildirmişti.
***
Aynı bakan “Proje 2007 yılı yatırım programına eklendi. Proje çalışmaları tamamlandı. Keşif bedeli 4 adet köprülü kavşakla beraber 66 milyon YTL" diye açıklama da yapmıştı.
***
Sonra proje ile ilgili beş yıl boyunca ses seda çıkmadı.
Beş yılın sonunda yani 2012 yılının başında "İhale Edilecek Bölünmüş Yollar" kapsamına alındığı açıklandı.
***
Ne yazıktır ki 2012 yılının başında ihale aşamasına gelen Güney Çevre Yolu projesinin ihalesi bir türlü yapılamadı.
***
Üzerinden bir beş yıl daha geçti.
En son Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, güney çevre yolu çalışmalarında kamulaştırmaların devam ettiğini belirterek, “2017’de projeye kazma vurulacak” dedi.
***
Transit araç trafiği yüksek olan, Eskişehir’de yaşanan trafik ve ulaşım sorununun büyük bir kısmını da ortadan kaldıracak olan Güney Çevre Yolu konusunda o günden bu yana bir arpa boyu yol kat edilmedi.
***
Ne ihale yapıldı, ne kazma vuruldu...
Bizden çok daha küçük, trafik yoğunluğu çok daha az olan pek çok şehre daha az ihtiyaç duyulmasına rağmen yeni çevre yolları yapılmasına rağmen, Eskişehir yine bu konuda da yaya bırakıldı.
***
Durum böyleyken, iktidar partisinin adayları 2019 seçimleri öncesinde, sanki Güney çevre yolu halledilmiş gibi bir de çıkıp kuzey çevre yolu yapım müjdesi verdi iyi mi?
***
-“Belediyeleri kazanır kazanmaz ilk işimiz Kuzey Çevre Yolu’nun yapımını hemen sağlamak olacak” dediler…
İşin kötü tarafı, aradan geçen 17 yılın sonrasında Eskişehir'e Güney ve Kuzey çevre yolu sözü verenler, "Bu çevre yollarına gerek yok. Çünkü böyle bir ihtiyaç yok" demeye başladı!
Kısacası...
İktidar kendi vaatlerini gereksiz buldu...
Bu da Eskişehir'e denk geldi!
çevre yolu-3
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
EN BÜYÜK BAŞKAN BİZİM BAŞKAN!

Partilerde "Şunu aday yaparlarsa kılımı bile kıpırdatmam", "Bu aday gösterilmezse hayatta seçim çalışması falan yapmam. Oy dahi vermem" diyenler var.
***
Politik duruşunu "Şu ne demişse ben de onu diyeyim, bu nerede durmuşsa ben de onun karşısında durayım" diye belirleyen pek çok insan var partilerde.
***
Fakat bu insanların çoğunun bugün böyle söylediğine pek takılmayın...
Zira...
Adaylar belli olduktan sonra büyük çoğunluğu bugün bu söylediklerini unutacak!
Kiminin unutması birkaç haftayı bulacak, kimi daha aday ismi açıklanır açıklanmaz unutacaklar söylediklerini.
Hepsi bir anda "Hayatta çalışmam, kılımı kıpırdatmak, oy dahi vermem" dedikleri adayın etrafını sarıverecek.
Hep bir ağızdan "En büyük Başkan bizim Başkan" diye bağırmaya bile başlayacak...