Çoğunlukta olmasa da, CHP içinde Yılmaz Büyükerşen'in yeniden aday olmaması gerektiğini düşünenler var.
Böyle düşünenlerin bir kısmı Yılmaz Büyükerşen'in artık zirvede bırakması gerektiğini ve bundan sonraki yaşamını Eskişehir'e yaptıklarıyla gurur duyarak geçirmesini istedikleri için aday olmasını istemiyor.
Bir kısmı da...
Bu defa adaylığının risk oluşturabileceği ve özellikle yaşından dolayı ortaya çıkabilecek handikabın Eskişehir'de seçim kaybına neden olabileceğini düşündüğü için adaylığına karşı çıkıyor.
***
Hadi Büyükerşen'in aday olmamasını isteyen CHP'liler, partileri ve Büyükerşen ile ilgili bir takım endişeler üzerinden hareketle böyle düşünüyor.
Ama bakıyorsunuz, AK Partililerin neredeyse tamamı da, Büyükerşen'in yeniden aday olmaması için adeta kendini yırtıyor.
Yaşından tutun da hiçbir hizmet yapmadığına kadar yüzlerce olumsuz cümlelerin ardından “Hala aday olmak istiyor. Gitsin torun baksın” falan diyorlar.
***
Halbuki;
Söyledikleri gibiyse yani, Büyükerşen'in yeniden adaylığıyla ilgili bu kadar olumsuzluk varsa, AK Partililerin de Büyükerşen'in yeniden aday olmasını istemesi ve hatta seçimde karşılarında aday çıkması için teşvik etmesi gerekmiyor mu?
***
Öyle ya...
Madem AK Partililer Yılmaz Büyükerşen'in bu denli handikabı olduğunu düşünüyor, o halde Büyükerşen'in seçimde rakipleri olmasına sevinmeleri lazım!
***
Ama gelin görün ki; AK Partililer “Büyükerşen artık bizim için kolay lokma. İnşallah karşımızda aday olarak çıkar” diyecekleri yerde, ısrarla “Büyükerşen artık çekilmeli. Artık aday falan olmamalı” diye çırpınıyor.
***
AK Partililere “Rakibimiz inşallah Büyükerşen olur” demek yerine ısrarla “Büyükerşen çekilsin” dedirten söylemlerin sıklığı, daha çok  aynı kişiye karşı  5 nci kez seçim kaybedecek olmanın endişesi gibi geliyor...
büyükerşen-32
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

İYİ BİR İNSAN İYİ BİR YÖNETİCİYDİ...

Mesleğe başladığım yıllarda Eskişehir valisiydi.
Müteddeyyin bir insan iyi bir devlet adamıydı.
Her Cuma namazını başka bir camide kılmaya özen gösterir, gideceği camiyi de kimseye söylemezdi.
Fakat...
Nasıl oluyorsa dönemin tüm bürokratları onun Cuma namazı kılacağı camiyi öğrenir, etrafında saf tutardı.
Her defasında, namazın sonunda sağa ve sola selam verdiği sırada emrindeki tüm bürokratların yanında saf tuttuğunu fark ederdi.
Bir gün sormuştuk kendisine bu durumu...
“Valla nasıl öğreniyorlar bilemiyorum ama bir şekilde benim gittiğim camiyi öğrenip aynı camiye geliyorlar. Durumun ben de farkındayım. Keşke bana göstermek yerine Allaha göstermek için çaba harcasalar” demişti.
Eskişehir'den Ordu ve Hatay Valiliğine atandı.
Sonrasında Refah Partisi'nden Eskişehir milletvekili oldu.
Milli Görüş'ün o güne kadar Eskişehir'de çıkarttığı ilk milletvekiliydi.
Yukarıda da söyledik.
İyi bir insan iyi bir yöneticiydi...
Allah Rahmet etlesin...
vali-13
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

CHP'NİN YAPTIRRDIĞI ANKET...

CHP genel başkanı Özgür Özel Ankara'da, Eskişehir milletvekilleri Çakırözer, Süllü ve Arslan ile il başkanı Talat Yalaz ile bir araya geliyor.
***
Önündeki bilgisayarın Eskişehir sayfasını açarak,belediye başkan adaylığı ile ilgili yapılan anketin sonuçlarını gösteriyor.
***
Anket sonuçları yukarıdan aşağıya doğru Ataç, Büyükerşen ve Kurt olarak sıralanmış.
***
“Vaziyet böyle” diyor Özgür Özel.
Milletvekillerinden biri “Bu sonuçları not alabilir miyim?” diye soruyor, Özgür Özel “Hayır. Bu sızmamalı. Sonuçlar direkt olarak Parti Meclisinin önüne gidecek. Ben siz bilin diye sonuçları gösterdim” diyerek, bilgisayarı kapatıyor.
***
Şimdi ortada üç milletvekili ve il başkanının şahit olduğu ileri sürülen böyle bir diyaloğun olduğu konuşuluyor.
***
İşte bu anketin ardından Özgür Özel'in Eskişehir'e gelerek önce Büyükerşen ve İl başkanı ile baş başa görüşmesinin gerçekleştiği ifade ediliyor.
***
Görüşmede ne olduğuna, nasıl bir sonuç çıktığına gelince...
Orada bulunan herkesin söylediği şu; “Özgür Özel'in belediye'den ayrılmasıyla birlikte adaylık düğümünün Parti Meclisi toplantısına kadar devam edeceği adeta  herkesin yüzünden okunuyordu”
chp-62