Eskişehir'de o üniversitede alışveriş şenliği! Eskişehir'de o üniversitede alışveriş şenliği!

Etli Bamya Tarifi: Lezzet Dolu Bir Yemek Deneyimi

Malzemeler:

1-200 gram çiçek bamya (kuru)
2-100 gram yağlı kuzu eti
3-3 adet soğan
4-3 adet domates
5-5-6 su bardağı su
6-3 adet limon
7-1 çorba kaşığı kuyruk yağı
8-1 çorba kaşığı sade yağ
9-Tuz

Hazırlık:

1-Bamyanın tüylerini temizlemek için, kalburda ovularak limonlu suda yıkanır. Kaynar suda birkaç limon dilimi eklenerek bamya haşlanır ve ipleri çıkarılır.

2-Kuzu eti küçük parçalara doğranır. Soğanlar küp şeklinde doğranır, domatesler rendelenir.

3-Bir tencerede sade yağ ve kuyruk yağı eritilir. İçine doğranmış soğan ve et eklenerek kavrulur.

4-Rendelenmiş domates tencereye eklenir ve karıştırılır. Ardından su ve tuz ilave edilerek karışım kaynatılır.

5-Su kaynadıktan sonra, iki limonun suyu eklenir. Haşlanmış bamya da eklenip karıştırmadan pişirilir.

6-Sıcak olarak servise hazır hale getirilen Etli Bamya, misafirlerinizi lezzet şölenine davet etmeye hazırdır.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi