Piyasadaki nakit akışını kontrol altında tutmak amacıyla fişlerin alınması zorunluluğu, artık yalnızca fiş vermeyen esnafa değil, aynı zamanda fişi almayan tüketiciye de ceza getirecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, fiş almamanın ciddi bir hata olduğunu vurguluyor ve bu konuda cezaların devreye gireceğini açıklıyor.

Eskişehir'in o ilçesine fabrika müjdesi! Eskişehir'in o ilçesine fabrika müjdesi!

Fiş Almanın Önemi ve Tüketici Sorumluluğu

Pek çok kişi alışveriş yaparken fiş almayı gereksiz bir formalite olarak görse de, bu yaklaşım artık geçerliliğini yitiriyor. Vergi kaçakçılığı ve kayıt dışı ekonominin önlenmesi adına, fiş almanın büyük bir önemi var. Gelir İdaresi, sadece satıcıları değil, tüketicileri de bu konuda sorumlu tutuyor. Alışveriş sonrasında fiş almayan tüketiciler, fiş vermeyen esnaf kadar sorumluluk altında olacak ve buna uygun cezalarla karşı karşıya kalacaklar.

66E3F536Cee61952 W1200Xh675

Yeni Düzenlemelerle Gelen Cezalar

Resmi Gazete’de yayımlanan 7524 sayılı yasa ile fiş ve fatura almayan nihai tüketicilere yönelik yeni bir düzenleme getirildi. Artık, fiş veya fatura kesmeyenlere kesilen cezalar artırılırken, fiş almayan tüketicilere de ceza uygulanacak. Yapılan düzenlemeye göre, alışveriş sonrasında fiş almayan bir tüketiciye 5 bin liraya kadar özel usulsüzlük cezası kesilebilecek.

Muhabir: Merve Pınar