Malzemeler:

1-500 g un
2-1 adet yumurta
3-250 g kıyma
4-1 adet soğan (rendelenmiş)
5-Yarım demet maydanoz
6-Karabiber, kırmızı biber, tuz
7-500 g yoğurt
8-Nane (kuru)
9-2 diş sarımsak

Yapılışı:

1-Unu geniş bir kaba alın. Ortasını açarak yumurtayı kırın ve kıymayı ekleyin.

2-Rendelenmiş soğanı, ince doğranmış maydanozu, karabiberi, kırmızı biberi ve tuzu da ekleyerek malzemeleri yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurmayı sürdürün.

3-Hamuru dört eşit parçaya bölün. Un yardımıyla her bir parçayı açın ve 5x5 cm boyutlarında kareler halinde kesin.

4-Her kareyi üçgen şeklinde kapatın. İsterseniz içlerine kıyma ekleyebilir veya sade bırakabilirsiniz.

5-Diğer hamurları da aynı şekilde açana kadar tepsilere dizin. Ardından kaynar suya atarak haşlayın. Haşlanan hamurları geniş bir servis tabağına alın.

6-Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine ezilmiş sarımsakları ve kuru naneyi ekleyerek karıştırın.

7-Haşlanmış hamurların üzerine yoğurtlu karışımı dökün.

8-Tüm malzemelerin lezzetinin birleşmesi için yemeği önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Eylül ayında hangi çiçekler ekilir? Eylül ayında hangi çiçekler ekilir?

9-Fırından çıkan Amasya Hengeli'nin üzerine tereyağını sürerek sıcak servis yapın.

Bu basit ve lezzetli Amasya Hengeli tarifi ile sofranıza hem pratik hem de doyurucu bir lezzet ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi