Malzemeler:
1-2 su bardağı bulgur
2-1 demet taze maydanoz, ince doğranmış
3-1 yemek kaşığı domates salçası
4-1 tatlı kaşığı kara biber
5-1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile), içini temizlenmiş ve dışa çevrilmiş
6-1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlık:
1-İlk olarak, mumbarların içini temizleyin ve iç kısmını dışa çevirerek hazırlanan iç karışım ile doldurun.
2-Başka bir kapta, el ayası büyüklüğünde kesilmiş ve yıkanmış işkembeleri bir saat kadar kaynatın.
3-İlk mumbarları içeren kazana, iyice pişmiş işkembeleri ekleyin.
4-Karışımı bir arada iyice pişene kadar 1-2 saat bekleyin.
5-Mumbarlar ve işkembeler tamamen piştikten sonra, 2-3 santimetre boyunda dilimlere kesilerek karışık olarak servis yapın.