"Anadolu Üniversitesi şanssız bir yenildi aldı" "Anadolu Üniversitesi şanssız bir yenildi aldı"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonu için Amatör Futbol Liglerinde uygulanacak esasları içeren kitapçığı resmi sitesinden yayınlamıştı. Bölgesel Amatör Lig (BAL) için açıklanan yeni statüde, 21 kişilik müsabaka kadrosunda 2002 ve üzeri doğumlu en az 8 futbolcunun bulunması gerektiği belirtilmişti. Ayrıca, bu futbolculardan 4’ünün ilk 11’de yer alması ve maçın ilk devresinde oyunda tutulması zorunluluğu getirilmişti.

Kulüpler itiraz etti

Ancak, birçok Bölgesel Amatör Lig kulübü, bu “4+4” kuralına itiraz etti. Kulüpler, uygulamanın kendilerini zorlayıcı olduğunu belirterek, TFF’den “3+3” kuralını talep ettiler. Ayrıca amatör futbolcu aktarım ücretlerine yüzde yüz zam yapılarak 1.800 lira yükseltilmesi  yine bir çok amatör kulübün tepkisini çektiği öğrenildi. Gelen bilgilere göre, bu itirazlar üzerine TFF, sabah saatlerinde kitapçığı geri çekti.

Yeni düzenleme

TFF’nin bu kuralları tekrar gözden geçirerek Esaslar Kitapçığı’nı yeniden yayınlaması bekleniyor. Kulüplerin talepleri doğrultusunda yapılacak düzenlemeler, yeni sezon öncesinde önemli değişikliklere yol açabilir
 

Kaynak: Haber Merkezi