Türkiye'nin eğitim alanında en prestijli kurumlarından biri olan Anadolu Üniversitesi, Eskişehir'in kalbinde bulunuyor. Kurumun temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi atmıştır. 1982 yılında Anadolu Üniversitesi adını alarak ulusal ve uluslararası arenada kendine sağlam bir yer edinen bu üniversite, çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir yaklaşımla eğitimde çığır açmıştır.

anadoluda-bir-universite-anadolu-universitesi_scl

Bilim ve kültür şehri olarak bilinen Eskişehir'in merkezinde, geniş kampüs alanında bulunan üniversite; 12 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 25 araştırma merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra, üniversitenin en öne çıkan özelliklerinden biri, uzaktan öğretim sistemini hayata geçiren ilk Türk üniversitesi olmasıdır. Bu sistem sayesinde, toplamda 2 milyondan fazla öğrenciye uzaktan eğitim imkanı sunulmuştur.

anadolu-universitesi-1

Öğrencilere en son teknolojik imkanlarla donatılmış bölümlerde, alanında uzmanlaşmış öğretim kadrosuyla yaratıcı ve dinamik bir eğitim ortamı sunan üniversite, geleceğin liderlerini yetiştirmek için durmadan çalışmaktadır. Ayrıca, üniversitenin kampüsünde, 325 binden fazla basılı kaynak ve birçok e-kaynağa erişim imkanı sunan merkez kütüphane, öğrencilere günün her saati hizmet vermektedir. Öğrenciler, spor, sanat ve kültürel etkinliklerle dolu bir kampüs hayatına sahip olup, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirme fırsatı bulmaktadır.

anadolu

Eskişehir'de bu proje ile öğrenciler bilgilendirilecek! Eskişehir'de bu proje ile öğrenciler bilgilendirilecek!

Anadolu Üniversitesi, teknolojik ve bilimsel gelişmelere ayak uyduran, yaşam boyu öğrenmeyi teşvik eden, halkı eğitim sürecine dâhil eden bir yaklaşımla, Türkiye'nin ve dünyanın en saygın eğitim kurumlarından biri olma misyonunu sürdürmektedir.

Editör: Sakarya Gazetesi