Eskişehir'de gıda ve su israfına son! Eskişehir'de gıda ve su israfına son!

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, “Akademisyenlerimiz Anadolu Üniversitesi'ni her geçen gün daha iyi noktalara taşıyor” dedi.
Anadolu Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış töreni, üniversitenin kurum kültürü geleneği olan ‘Akademik Performans Ödülleri' ile devam etti. İnsanlığın ortak refahı için bilimsel bilgi hazinesini zenginleştiren nitelikli akademik çalışmalar, ‘Makale Performans', ‘Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik Başarı', ‘Akademik Başarı' ve ‘Akademik Üstün Başarı' kategorilerinde değerlendirildi. Törene Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Özkay, Prof. Dr. Alper Tolga Kumtepe ve Prof. Dr. Aslı Afşar ile çok sayıda kişi katıldı.

“Akademisyenlerimiz yaptıkları nitelikli yayınlar ile Anadolu Üniversitesi'ni her geçen gün ulusal ve uluslararası sıralamalarda daha iyi noktalara taşıyor”

Üniversitelerin eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında topluma yol gösteren, insanlığın yolunu aydınlatan kurumlar olduğuna dikkat çeken Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, “Eğitim hizmetleri ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her alanda kendilerini geliştirmelerini ve kariyer yolculuğuna en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlayan üniversitelerimizin önemli bir misyonunu da yürütülen araştırmalar ve bu araştırmalar sonucunda ortaya konan bilimsel yayınlar oluşmaktadır. Bu yayınlar nitelikli bilginin üretimini ve yaygınlaşmasını teşvik etmekte, yenilikçi düşünceyi destekleyerek bilimsel ilerlemeyi hızlandırarak insanlığın ortak refahının gelişimine önemli katkılar sunmaktadır. Kendi çalışma alanlarında önemli katkılar sunan akademisyenlerimiz yaptıkları nitelikli yayınlar ile Anadolu Üniversitesini her geçen gün ulusal ve uluslararası sıralamalarda daha iyi noktalara taşıyor. Özellikle Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin üniversitemiz bünyesinden ayrıldığı 2018 yılı sonrasında üniversitemizin uluslararası sıralamalarda yaşadığı düşüş, bugün yerini yeni bir yükseliş ivmesine bıraktı. Örnek verecek olursam; bu yıl yayınlanan QS 2025 Dünya Üniversiteler sıralamasındaki yerimiz bin 209'uncu sıraya yükseldi. Aynı araştırma sonucunda Avrupa üniversiteleri arasında ise ilk 500'e girerek, 487'nci sırada yer aldık. Times Higher Education Alan sıralamalarında ekonomi, sağlık, sosyal bilimler ve eğitim gibi alanlarda öne çıkan üniversitemiz, bu alanlarda dünyadaki en iyi ilk 1000 üniversite arasında yer alıyor. Benzer bir başarıyı ulusal sıralamalarda da görüyoruz. QS 2025 sıralamasında ülkemizde bulunan üniversiteler arasında 13. sırada yer alıyoruz. Bir diğer önemli başarı göstergesi olan URAP sıralamasında ise Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında 44. sırada, tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında ise 10. sırada bulunuyoruz” dedi.
 

Kaynak: İHA