Homaça Malzemeleri:

1-2 kg kemikli et
2-1 adet patates
3-1 adet soğan
4-1 çay kaşığı pul biber
5-1 yemek kaşığı tereyağı

Homaça Nasıl Yapılır:

1-Etleri tereyağında hafifçe kızartın ve ardından bir bez parçası üzerine alın. Bu adım, yağın ve kanın süzülmesine yardımcı olacaktır.

2-Kızartılmış etleri tekrar tencereye koyun ve üzerine etleri hafifçe geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Kış aylarında doğal gaz faturasını yarıya indirmek mümkün! Kış aylarında doğal gaz faturasını yarıya indirmek mümkün!

3-Biraz kaynatın ve ardından suyu dökün. Bu adım, etin temizlenmesine ve lezzetin iyice içine çekilmesine yardımcı olacaktır.

4-Etlerin üzerine tekrar sıcak su ekleyin. Ardından doğranmış patates, soğan ve pul biberi ekleyerek karıştırın.

5-Eğer düdüklü tencere kullanıyorsanız, 30 dakika kaynatmak yeterli olacaktır. Diğer türlü, karışımınız iyice pişene kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi