Genellikle Ramazan ayında tercih edilen bu özel lezzet, doyurucu özelliği ve uzun süre tok tutma özelliğiyle bilinir. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz 6 kişilik Holuşka tarifi:

Hamur Malzemeleri:

1-4 su bardağı un
2-1 çay bardağı su (hamurun kıvamına göre ayarlanabilir)
3-1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemeler:

1-250 gr keçi peyniri, çökelek ya da lor
2-Kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

Sos Malzemeler:

1-3 yemek kaşığı tereyağı
2-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hamurun Hazırlığı:

1-Unu geniş bir kaba alın. Ortasını açarak su ve tuzu ekleyin.
2-Yavaşça karıştırarak kıvamını kontrol edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3-Hamuru merdane ya da el yardımıyla açın.

İç Harcın Hazırlığı:

1-Peyniri ya da çökeleği geniş bir kasede ezin.
2-İsteğe bağlı olarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.

Holuşka'nın Düzenlenme Biçimi:

1-Hamurdan yuvarlak parçalar kesin.
2-Her bir parçaya peynirli iç harçtan koyun.
3-Hamurun bir yarısını diğerine kapatıp yarım ay şekli verin.

Pişirme Aşaması:

1-Hazırladığınız hamur poşetlerini kaynar su içinde haşlayın. Hamurlar suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir.

Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem! Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem!

Sosun Hazırlanması:

1-Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
2-Kırmızı toz biberi ekleyip kısık ateşte kısa bir süre kavurun.

Servis:

1-Haşlanan Holuşkaları servis tabağına alın.
2-Üzerine hazırladığınız tereyağlı kırmızı biber sosunu gezdirin.

Sıcak servis yaparak, ailenizle ya da misafirlerinizle birlikte Holuşka'nın tadını çıkarın.
Holuşka, özellikle Ramazan ayında sofraları zenginleştiren, lezzetli ve geleneksel bir seçenektir. Bu tarifle, evinizde kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi