Malzemeler:

1-1 adet bütün tavuk (ayıklanmış)
2-2 adet soğan
3-4 adet domates
4-4 adet patates
5-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6-3 yemek kaşığı tereyağı
7-1 demet maydanoz
8-1 çay bardağı zeytinyağı
9-1 tatlı kaşığı tuz

B sınıfı ehliyet sahiplerini bekleyen büyük değişiklikler! B sınıfı ehliyet sahiplerini bekleyen büyük değişiklikler!

Hazırlık:

1-Tavuğu tütsüleyip porsiyonluk parçalara ayırın.

2-Geniş yüzeyli bir tavaya tereyağını koyun ve orta ateşte kızdırın.

3-Kızgın yağda, parça tavuk etlerini alt üst ederek parti parti kızartın.

4-Kızaran tavukları, yağını süzdürerek güveç kabına veya ısıya dayanıklı cam kaba aktarın.

5-Tavada kalan kızgın yağda, halka veya piyazlık doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.

6-Kavrulmuş soğanlara rendelenmiş domatesleri, tuzu, kırmızı biberi ekleyin. Domatesler eriyip suyunu çekerken karıştırarak pişirme işlemine devam edin. Ardından bu karışımı tavukların üzerine dökün.

7-Güvece sıcak su ekleyerek yarı seviyeye kadar doldurun. Kapakla kapatın ve ya 200°C fırına veya kısık ateş üzerine oturtun.

8-Tavuklar pişerken, zeytinyağında yarı pişecek şekilde kızartılmış patatesleri hazırlayın.

9-Yaklaşık 60 dakika sonra, güvecin içindeki tavukların üzerine yarı kızartılmış patatesleri yerleştirin. Tekrar kapatın ve patatesler yumuşayana kadar 30-40 dakika daha pişirme işlemine devam edin.

10-Güveçteki malzemelerin üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi