Malzemeler:
1-1 bütün Kaz
2-1,5 su bardağı pirinç
3-1,5 su bardağı bulgur
4-1 çay bardağı tel şehriye
5-2 çorba kaşığı tereyağı
6-Kaz eti suyu
7-Sıcak su
8-Tuz
Hazırlık:
1-İlk adım olarak, kazı iyice temizleyin ve tencereye alın. Yeteri kadar su ekleyerek, kazın eti suyunu çıkana kadar 4-5 saat kadar pişirin. Bu aşamada, içine büyükçe doğranmış soğan, tane karabiber ve defneyaprağı ekleyebilirsiniz.
2-Kaz piştikten sonra, fırın tepsisine alın ve üzerine fırçayla yağ sürün. Püf noktası burada; kaz eti haşlandıktan sonra fırında güzelce kızarmalıdır.
3-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, kazın üzeri kızarana kadar pişirin.
4-Kaz fırında kızarırken, pilavı hazırlamaya başlayın. Bir tencereye önce tereyağını ve şehriyeyi ekleyip kavurun.
5-Ardından ıslatılmış pirinci ve bulguru ekleyin, biraz daha kavurun.
6-Kaz eti suyunu ve sıcak suyu ilave edin. Tuzunu da ekleyip, kapağını kapatın ve pilavın pişmesine bırakın.
7-Pilav piştikten sonra, servis tabağına alın. Üzerine fırında kızarmış kazı dilerseniz bütün olarak ya da parçalayarak koyun.
Afiyet olsun!