Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklanmıştı, ancak milyonlarca asgari ücretli çalışan, ek zam taleplerini sürdürmekte kararlı. Ana muhalefet partisi CHP de bu taleplere destek veriyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada asgari ücrete ek zam talebini yineleyerek, önemli bir çağrıda bulundu.

Özgür Özel-5

Asgari Ücret 25 Bin TL Olsun Talebi

CHP'de asgari ücret zammı ile ilgili talepler sıkça gündeme geliyor. Özgür Özel, bugünkü açıklamasında asgari ücretin 25 bin TL olması gerektiğini belirtti. Türkiye'deki çalışanların yüzde 53'ünün asgari ücretle geçindiğini vurgulayan Özel, "Asgari ücretin 25 bin TL olmasını bekliyoruz ve istiyoruz. Bu mücadelenin sonuna kadar arkasındayız" dedi.

Mehmet Simsek Ncgi Cover.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e Eleştiri

Asgari ücretli çalışanların oranına dikkat çeken Özel, zam yapılmaması konusunda direnildiğini belirterek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i eleştirdi. Özel, "Bir bakan var halen daha asgari ücretliye zam yapılmaması karşısında inatla direniyor. Onu atayan 'Verme Mehmet' diyor, 'Arkanda ben varım' diyor. Mehmet Şimşek zamma direniyorsa Tayyip Erdoğan diren dediği için direniyordur" ifadelerini kullandı.

Benzin ve motorine indirim mi geliyor? Benzin ve motorine indirim mi geliyor?

"Zam İstiyorsanız Işıkları Açıp Kapatın"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, asgari ücrete ek zam isteyenlere seslenerek, "Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz" dedi. Bu akşam saat 21.00'i işaret eden Özel, "Asgari ücrete zam istiyorsanız, asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam 21.00'de başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Işıklar uzaydan görülecek. Kendinizi gösterin. Zam isteyenler ayağa kalksın. Zammı söke söke alacağız" şeklinde konuştu.


 

Kaynak: Haber Merkezi