Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtse de, Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bu konuda farklı bir yaklaşım sergiledi.

Bakan Işıkhan, dün yaptığı açıklamada temmuz ayında milyonlarca asgari ücretlinin zam beklentisini karşılamayacaklarını belirtti. Ancak Destici, asgari ücrete zam yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ederek, yapılması gereken zam oranını da açıkladı.

Para06

"Vergileri Arttırmak Çözüm Değil"

Ekonomik duruma ve asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, çözümün vergi artırmak olmadığını dile getirdi. Vergi yükünün büyük kısmının düşük gelirli vatandaşların sırtına bindiğini belirten Destici, kazancı olup da vergilendirilmeyen kalemlerin belirlenmesi ve vergilendirilmesi gerektiğini savundu. Adil bir vergi sistemine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Destici, düşük gelirliden az, yüksek gelirliden yüksek vergi alınması gerektiğini ifade etti.

LPG fiyatlarına yeni zam geliyor: Sürücüler dikkat! LPG fiyatlarına yeni zam geliyor: Sürücüler dikkat!

Para007

Emekli Zamlarına Yeni Düzenleme

Destici, emekli maaşı alan vatandaşların ciddi bir geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek, en düşük emekli maaşının mutlaka asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini söyledi. Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısının ancak bu şekilde çözülebileceğini belirten Destici, asgari ücrete endeksli bir emekli maaşı belirlenmesi gerektiğini savundu.

Para009

Asgari Ücrete %25 Zam Talebi

Asgari ücret zammı konusunda görüşlerini açıklayan Destici, temmuz ayında bir zam zorunluluğu olduğunu söyledi. Enflasyonun mevcut düzeyinin asgari ücretin yılda bir kez belirlenmesine izin vermediğini belirten Destici, yapılacak artışın en az %25 olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi