Malzemeler:
1-1 kg dana kıyma
2-150 gr tereyağı
3-2 orta boy soğan
4-250 g süzme yoğurt
5-2 adet yumurta
6-1 çorba kaşığı karabiber
7-Yeteri kadar un
8-1 çorba kaşığı tuz
9-1 çorba kaşığı kırmızı biber
10-2,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
1-İlk olarak, 2 adet orta boy soğanı rendeleyin ve 1 kg dana kıyma ile birleştirin.
2-Kıyma-soğan karışımına 1 çorba kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı tuz ve 2 adet yumurtayı ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.
3-Yavaş yavaş un ilave ederek, kıyma karışımını yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edin.
4-Karışımı fındık büyüklüğünde parçalara ayırın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
5-Tavada tereyağını eritin. Ardından tuz, kırmızı biber ve suyu ekleyerek karışımı kaynamaya bırakın.
6-Kaynayan karışıma hazırladığınız yuvarlamaları ekleyin ve yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin.
7-Pişen yemeği servis tabağına alın. Üzerine süzme yoğurt ekleyin.
8-Ayrı bir tavada kızdırılmış yağ içine toz biber ekleyerek sos hazırlayın. Bu sosu yemeğin üzerine dökün.
Yuvarlama yemeğiniz hazır!
Afiyet olsun.