Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazların satışı, kat karşılığı satış vaadi sözleşmesi yapılması, süresi 30 yılı geçmeyecek şekilde ayni hak tesis edilmesi veya 10 yıla kadar süreyle kiralanması konusu görüşüldü. Karar komisyondan oy çokluğu ile geldi. Ak Parti grubu taşınmazların torba halinde değil, tek tek gelmesinin daha etik olacağını belirttiler. Bu yüzden maddeye red oyu verdiklerini ifade ettiler.

Eskişehir için uçak seferi çağrısı Eskişehir için uçak seferi çağrısı

Bb80Cf64 2639 468B A591 5D18358E6D95

Alınan bir yetkidir

Gündem maddesi ile ilgili konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Burada alınan bir yetkidir. Biz zaten yetkiyi aldık diye, buraları satacağız, kiralayacağız ya da yap işlet devret modeli ile vereceğiz diye bir kural da yok. Bu yetkiyi alıyoruz ihtiyaç olursa kullanıyoruz” dedi.

Biz zaten alışkınız

Ünlüce, “Bu dönemde tasarruf tedbirleri nedeniyle bütün belediyelerin yatırımla ilgili yaşayacağı sıkıntılar ortada. Biz zaten hep tasarruflu yaşayan belediyeleriz. Eskişehir belediyeleri yıllardır tasarrufla yaşamaya alışkınız. Yine aynı şekilde yaşayacağız.  Ama olası bir takım halka dönük, sosyal politikalara yönelik yapmamız gereken yatırımlar olduğunda bunların önünü açmak için bu yetkiyi almak istiyoruz” dedi.  Ünlüce’nin konuşmasının ardından madde oy çokluğuyla kabul

Editör: Sakarya Gazetesi