Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü Azerbaycan'da da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Soner Oruçoğlu, KKTC'nin Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarının da katıldığı tören, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Bağcı'nın şehitlik abidesine çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından Bağcı, şehitlik özel defterini imzaladı. Bağcı, yaptığı konuşmada, "Türk milletinin kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz. Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin 100’üncü yıl dönümünde, birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde, bu topraklarda ortak tarihimize altın harflerle yazılan kahramanlığınızı ve aziz hatıralarınızı yad etmek üzere manevi huzurlarınızda bulunmaktan onur duyuyoruz. Kardeş Azerbaycan halkının Milli Mücadele yıllarımızda göstermiş olduğu dayanışma ve vermiş olduğu 'kardeş yardımı' desteği ile sizlerin Azerbaycan'ın işgaline karşı vermiş olduğumuz kahramanca mücadele ülkelerimiz ve halklarımız arasında sarsılmaz bir kardeşlik mayası olmuştur" dedi.

"Türk milleti, 100 yıl içerisinde pek çok badire atlatarak demokrasisini güçlendirmiştir"

Bağcı, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Japonya’da şiddetli yağış alarmı Japonya’da şiddetli yağış alarmı

"İstiklal mücadelesinde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde zafere ulaşan Türk milleti, geçtiğimiz 100 yıl içerisinde pek çok badireler atlatarak demokrasisini güçlendirmiş, siyasi, askeri ve ekonomik olmak üzere pek çok alanda tarihi başarılara imza atmıştır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1 trilyon doları aşan gayrisafi milli hasılası ile (GSMH) G20 ülkeleri içerisinde yer almakta ve NATO içerisinde en büyük 2’nci askeri güce sahiptir. 267 diplomatik misyonu ile dünyanın en geniş diplomatik ağına sahip 5’inci ülkedir. Ayrıca GSMH'ye göre küresel düzeyde en fazla insana yardım yapan, merhametin ve insanlığın vicdanının sesi bir ülkedir."
 

Editör: Sakarya Gazetesi