İki yıl önce “Kamu Yararına Dernek” kabul edilerek vergiden muaf tutulan Yedi Başak Derneği isimli dernek, bir süre önce Eskişehir'i iki üniversitesine müracaat ederek “Umut Eskişehir” adı altında konferans vermek istiyor.
***
Anadolu Üniversitesi de Osmangazi Üniversitesi de kabul ediyor bu talebi.
Her iki rektör de (Anadolu Üniversitesinin istifa eden rektörü Fuat Erdal İle Osmangazi Üniversitesi rektörü Kamil Çolak) üniversitenin salonlarını tahsis ediyor.
***
Konferans veren isimler arasında Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı söylemleri olan hatta içlerinde bu yüzden ceza alan isimler var...
Dahası...
Konuşmacıların büyük bölümü de bildiğiniz sarıklı, cübbeli, molla görünümlü isimler. 
***
İki üniversitenin, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı ile tanınan bu isimlere konferans vermeleri için kapılarını açması şehirde büyük tepki yarattı.
ADD, Eğitim İş ve ÇYDD Osmangazi Üniversitesi önünde protesto gösterisi yaparak, Cumhuriyet düşmanlarının üniversiteye nasıl girebildiğini sordu.
***
ADD şimdi de, bir yandan iki üniversite ile ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanırken, bir yandan da, söz konusu derneğin konferans talebine kolayca olur veren her iki üniversiteye, konferans vermek için müracaatta bulunuyor.
***
Bakalım ADD'nin konferans verme talebine iki üniversite nasıl bir cevap verecek?
Umarız  her iki üniversiteden de “Siz de konferansınızı üniversitemizde yapabilirsiniz” cevabı gelir.
Eğer talep cevapsız kalır ya da olumsuz dönüş olursa, korkarım iki üniversitemiz de Cumhuriyet ve Atatürk karşıtlarına kucak açan eğitim kurumları olarak son derece kötü bir damgaya sahip olacak!

Üniversiteler-3

CUMHURİYET İŞTE BÖYLE ANLAŞILACAK...

Atatürk, Mudanya yolu ile Bursa'ya gidiyordu. Kalabalık bir halk kitlesi iskelede etrafını çevirmiş bulunmakta idi.
Bir kadının, elinde bir kağıtla Atatürk'e yaklaştığı görüldü.
***
İhtiyar, zayıf bir kadındı. Ata'nın yolunu keserek titrek bir sesle:
- Beni tanıdın mı oğul? Dedi. Ben sizin Selanik'te komşunuzdum. Bir oğlum var; Demiryollarına girmek istiyor. Siz onu alsınlar dediniz. Fakat müdür dinlemedi. Oğlumu yine işe almamış...Ne olur bir kere de siz söyleseniz.
***
Atatürk'ün çelik bakışlı gözleri samimiyetle parladı... Elleriyle geniş jestler yaparak ve yüksek sesle :
- Oğlunu almadılar mı? Dedi. Ben tavsiye ettiğim halde mi almadılar mı? Ne kadar iyi olmuş... Çok iyi yapmışlar... İste Cumhuriyet böyle anlaşılacak...
***
Kadın kalabalığın içinde kaybolmuştu. Ve Atatürk adeta vecd (coşku) dolu bir sesle:
- İşte Cumhuriyetten beklediğimiz netice diyordu.
Cumhuriyetin anlaşılacağı nice yıllara ve yüzyıllara...

Ataturk 8

YASAL ENGELİ AŞMA KURNAZLIĞINA BAKAR MISINIZ?...

İktidarın Alpu'da açılmasına karar verdiği ancak ihalesi 7 kez ertelenip en son Danıştay tarafından iptal edilen Kömürlü Termik  Santrali inadı bitmek bilmiyor.
***
Gazeteci Ayşegül Hümmet'in, Cumartesi günü Sonhaber gazetesinin manşetinden kamuoyuna  duyurduğu habere göre, Danıştayın, Ova statüsünde bir bölgeye yapılacağı için verdiği “İptal” kararını aşmak üzere harekete geçen Elektrik Üretim A.Ş, kurnazca bir yönteme baş vurarak, kurmak istediği Kömürlü Termik Santralini Eskişehir'e 8 km mesafedeki Gökdere köyüne kaydırmanın hazırlığı içindeymiş.
***
Yani...
Alpu'da kurulacak Termik Santralden vazgeçmiş gibi görünüp, aslında aynı rezervin Gökdere köyündeki arka kapısına aynı santrali kurmak için harekete geçilmiş.
Böylelikle santral “Büyük ova” statüsünden de çıkartılarak yasal engelin ortadan kaldırılması amaçlanıyormuş.
***
Anlayacağınız, kafaya koymuşlar bir kere! O Kömürlü Termik Santralini ne yapıp edip açmaktan vazgeçmeyecekler.
Alpu olmadı, şimdi Eskişehir'e 8 kilometre mesafedeki Gökdere köyünü deniyorlar.
Bu da olmazsa, gelecek sefer santral projesini Köprübaşına kaydırırlarsa hiç kimse şaşırmasın!