Türkiye, SİHA pazarında dünyanın açık ara en büyük üreticisi oldu Türkiye, SİHA pazarında dünyanın açık ara en büyük üreticisi oldu

Uraloğlu, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarıyla görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, bakanlık olarak sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini vurguladı.

Yasakçı Zihniyet mi? Bakan Uraloğlu Cevap Verdi

Bazı kullanıcılar, Instagram'a erişim engelinin arkasında yasakçı bir zihniyet olup olmadığını merak ediyor. Bakan Uraloğlu, bu endişeleri net bir dille reddetti. "Asla yasakçı bir zihniyet içinde değiliz," diyen Uraloğlu, Türkiye'nin demokratik yaklaşımını savundu. Ancak sosyal medya platformlarının bu yaklaşımı yeterince göstermediğini belirtti.

Instagram 253

Sosyal Medya Platformlarına Eleştiri

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarının keyfi uygulamalarını eleştirdi. "Hiçbir bildirim yapmadan hesabınızı bloke edebiliyorlar, bazı paylaşımları komple engelleyebiliyorlar," dedi. Bu durumun, kullanıcılar ve devlet açısından kabul edilemez olduğunu ifade etti. Platformların elbette kendi kuralları olduğunu, ancak bu kuralların Türkiye'nin yasalarına aykırı olabilecek durumlar oluşturduğunu belirtti.

Instagram Hesap Silme Instagram Hesap Silme Dondurma Ve Kapatma Rehberi 2022 Guncel Gundem Sivas Wcb O4Z9 V 1024X576

Görüşmeler Hangi Noktada?

Instagram ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirten Uraloğlu, "Bir noktaya kadar geldik," diyerek çözüm için umutlu olduklarını dile getirdi. Ancak sürecin tam olarak ne zaman sonuçlanacağına dair net bir tarih vermedi. Bakan, bakanlık olarak Instagram'ın ve diğer sosyal medya platformlarının faaliyetlerini sürdürmelerinden yana olduklarını, yasakçı bir tavır içinde olmadıklarını yineledi.

Kaynak: Haber Merkezi