Saçaklı Mantı Malzemeleri:

1-4 su bardağı un
2-1 adet yumurta
3-2 yemek kaşığı margarin
4-Tuz (isteğe bağlı)
5-1 adet tavuk göğsü veya döş (haşlanmış ve didiklenmiş)
6-5 yemek kaşığı tereyağ

LÖSEV 12 ay mutlu 'et'meye kararlı LÖSEV 12 ay mutlu 'et'meye kararlı

Saçaklı Mantı Yapılışı:

1-Unu geniş bir kaseye alın. Orta kısmını havuz gibi açın.
2-Yumurtayı ortasına kırın, tuz ekleyin ve karıştırın.
3-Azar azar su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak bezeler yapın.
5-Bezeleri merdane yardımıyla ince yufkalar halinde açın.
6-Açılan yufkaları uzun şeritler halinde kesin.
7-Her şeridi ortasından kavrayarak saçaklar oluşturun.
8-Tavaya su koyup kaynatın. Kaynayan suda saçaklı mantıları haşlayın. Su yüzeyine çıktıktan sonra birkaç dakika daha kaynatmak yeterli olacaktır.
9-Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
10-Haşlanmış saçaklı mantıları tereyağında soteleyin.
11-Üzerine haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. Birlikte birkaç dakika daha soteleyin.
12-Saçaklı mantıyı servis tabağına alın ve üzerine yoğurt veya sarımsaklı yoğurt sosuyla servis edebilirsiniz.

Editör: Sakarya Gazetesi