Büyük Finans Şirketleri Etkilendi

Goldman Sachs ve Credit Suisse gibi dev finans şirketleri, Microsoft'un siber güvenlik şirketi Crowdstrike'taki krizden etkilendi. Bu durum, dünya genelinde birçok bankanın sistemlerinin devre dışı kalmasına neden oldu. Bankacılık işlemleri aksadı, kullanıcılar hesaplarına erişimde büyük zorluklar yaşadı.

Atm

ATM'lerde İşlemler Durdu

İstanbul'da ATM'lere giderek para çekmek isteyen vatandaşlar, işlemlerini gerçekleştiremeyince şaşkınlık yaşadı. Birçok kişi, farklı ATM'leri denese de sonuç alamadı. Mustafa Keyif, “İşlemimi gerçekleştiremedim. ‘Şu anda bu bankamatik müsait değil. En yakın başka bir bankamatiğe gidin’ diyor. Denizbank’ı denedim olmadı. Arkamdakini deneyeceğim. Herhalde bu işi yapanlar gereken önlemleri almıştır” şeklinde konuştu.

Eskişehir'de Sağlık-Sen'den konut projesi Eskişehir'de Sağlık-Sen'den konut projesi

para-1

Vatandaşların Tepkileri

Bir diğer vatandaş ise, “Para çekemedim. Hatta 4 bankayı da denedim ama olmadı. İlk burada denedim nedense olmadı. Hesabıma para var mı diye bakacaktım. Bankanızla görüşün ya da bankanıza gidin diyor” ifadelerini kullandı. Nilay Cirit isimli vatandaş, “Sabah çocuğun doktoruna gidip para ödemem gerekiyor. Önce bir iki noktada para çekmeyi denedim. Kendi bankamda veya kartta bir problem olduğunu düşündüm. Yanımdakiler de para çekmeyince genel problem olduğunu anladık. Hastaneye para ödeyemedik” diye konuştu.

Muhabir: İsmail Yiğit