Malzemeler:
1-Yarım kilogram kuru incir
2-1 litre süt
3-Su
Hazırlanışı:
1-Kuru incirleri küçük küçük doğrayın ve iyice yıkayın.
2-Bir tencereye doğranmış incirleri alın. Üzerine incirin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve incirler suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada incirlerin kıvamı ballaşana kadar bekleyin.
3-Pişen incirleri servis tabaklarına yerleştirin.
4-Soğuk sütü, incirlerin üzerini geçmeyecek kadar tabaklara boşaltın.
5-Tabaktaki incirleri kısık ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. İncirlerin lezzetini süt ile birleştirmek için ara sıra karıştırarak pişirin.
6-İncirler muhallebi kıvamını aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
7-İncir dondurması, soğuduktan sonra servise hazır. Dilerseniz üzerine çeşitli meyve ya da fındık serperek servis edebilirsiniz.