Malzemeler:

1-Yarım kilogram kuru incir
2-1 litre süt
3-Su

Hazırlanışı:

1-Kuru incirleri küçük küçük doğrayın ve iyice yıkayın.

2-Bir tencereye doğranmış incirleri alın. Üzerine incirin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve incirler suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada incirlerin kıvamı ballaşana kadar bekleyin.

3-Pişen incirleri servis tabaklarına yerleştirin.

4-Soğuk sütü, incirlerin üzerini geçmeyecek kadar tabaklara boşaltın.

5-Tabaktaki incirleri kısık ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. İncirlerin lezzetini süt ile birleştirmek için ara sıra karıştırarak pişirin.

6-İncirler muhallebi kıvamını aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2024’te tonlarca atık geri dönüşüme kazandırıldı 2024’te tonlarca atık geri dönüşüme kazandırıldı

7-İncir dondurması, soğuduktan sonra servise hazır. Dilerseniz üzerine çeşitli meyve ya da fındık serperek servis edebilirsiniz.

Editör: Sakarya Gazetesi