Son günlerde, Eskişehirspor’a belediyelerin yeterince destek vermediği yönündeki eleştirilere, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yanıt verdi. Belediyeler olarak Eskişehirspor’a her zaman destek verdiklerini belirten Başkan Kurt, “Biz Eskişehirspor’a yardım ediyoruz. Belediyeler olarak bu konuda ortak bir tavır koyduk. Bizim temel amacımız ve derdimiz Eskişehirspor siyaset üstü olması” dedi. 

"Şehrin markasıdır"

Eskişehirspor’un Eskişehir’in markası olduğunu bir kez daha vurgulayan Kurt, “Eskişehir’de herkesin de Eskişehirspor’a destek olma zorunluğu vardır. Biz samimiyiz. Biz şuana kadar Eskişehirspor’a verebileceğimiz desteği  verdik. Bundan sonra da veririz. Bir eleştiri yapılacaksa da mantıklı bir şekilde yapılır. Sezon bir başlasın. Odan sonra Eskişehirspor’un şampiyon olup veya olmayacağını göreceğiz” dedi. 

Başkan Entok: Söz artık futbolcularda Başkan Entok: Söz artık futbolcularda

"Hepsi kabahatlidir"

Eski kulüp başkan ve yöneticilerine  de eleştiride bulunan Kurt, “Biz Eskişehirspor’un Süper Lig’de oynamasını istiyoruz. Ama Eskişehirspor’u Süper Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşürenler, şimdiye kadar kim yöneticilik yapmış ise hepsi kabahatlidir. Hepsi bu işten sorumludur ve şimdi hepsi birbirine düşmen olduğu için faturayı Eskişehirspor’a kesiyorlar” ifadelerine yer verdi. 

"Nebi Bey arsaları bağışlamalıdır"

AKP Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun da  eleştirilerine de cevap veren Başkan Kurt, “Nebi Hatipoğlu’nun Milletvekili olmadan bir sözü var. Yani ben milletvekili olursam Eskişehirspor’a her tülü desteği vereceğim. Şampiyon yapacağım demişti. O sözünü hatırlatıyorum kendisine öncelikle. Çok biliyorsa Nebi bey Eskişehirspor’a bağışlasın arsalarını  bizde oranın planını yapalım. Buradan Nebi Bey’e ekmek çıkmaz. Biz samimiyiz. Biz şuana kadar Eskişehirspor’a verebileceğimiz verdik. Bundan sonra da veririz. Nebi bey de  Eskişehirspor’a çok faydalı olacaksa Ankara yolu üzerinde yine bir arsa aldı. Orayı versin Eskişehirspor’a kulüp rahatlasın” dedi. 
 

Kaynak: Haber Merkezi