Odunpazarı Belediyesi, 4’üncü Ulusal Odunpazarı Lületaşı Festivali kapsamında “Eskişehir ili, Odunpazarı İlçe Sınırları İçindeki Potansiyel Lületaşı Saha Sınırları ve Özelliklerinin Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Belirlenmesi Projesi” hazırladı.

İddialı biçimde ortaya koyduk

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Odunpazarı Belediyesi olarak 2019 seçimlerinden önce bu dönemde Lületaşı Meslek Lisesi açmak istediğimizi iddialı bir biçimde ortaya koyduk. Hem Türkiye’nin şartlarından hem de Eskişehir’in ilgisizliğinden dolayı bu işi yapamadık. Lületaşı ile ilgili ücretsiz bir kurs açmaya karar verdik fakat bu kursa 16 kişi katıldı” dedi.

Kaçak çalışma

Başkan Kurt, “Eskişehir Valiliği ve valilikte bu madenler ile ilgilenen kim varsa sınıfta kalmıştır. Kültür ve Turizm Müdürlüğü sınıfta kalmıştır. Bizim çalışmalarımız yeterli olmamıştır. Kaçak çalışmayı zorunlu hale getiren bir sistem kurulmuş. Lületaşını meslek edinmiş ve bu işten para kazanan bir kişinin madeni çıkarma şansı yok” dedi. 

EFSAD'ın kurucusu hayatını kaybetti EFSAD'ın kurucusu hayatını kaybetti

Editör: Sakarya Gazetesi