Başkan Kurt, kulübün büyük borç yükü altında olduğunu ve bu durumun sorumlularının hesap vermesi gerektiğinin altını çizdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Meclis oturumunda Eskişehirspor’a dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eskişehirspor’un maddi sıkıntılarına ve bu sorunların çözüm yollarına ilişkin eleştirilerini dile getiren Kurt, kulübün büyük borç yükü altında olduğunu ve bu durumun sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Eskişehirspor Kumluca maçına sıkı hazırlanıyor! Eskişehirspor Kumluca maçına sıkı hazırlanıyor!

“255 Festivalle Borç Kapanmaz”

Kazım Kurt, Eskişehirspor’un şu anki mali krizinin sorumlusunun kendisi olmadığını vurgulayarak, kulübün 600 milyon lira borcunun olduğunu hatırlattı. Eskişehirspor’un borcunu ödemek için çeşitli çözümler arandığını belirten Kurt, “255 festival yapsak ancak 5 yılda borcu kapatırız,” dedi. Ancak bu süreçte cari giderlerin nasıl karşılanacağını bilemediğini ekleyen Kurt, festivallerin çözüm olmadığını ve asıl çözümün Eskişehir’in sanayicileri, eski yöneticiler ve kulübü sevenler tarafından bulunması gerektiğini vurguladı.

 “Gerçek Adımlar Atsınlar”

Eskişehirspor’a gerçekten yardım etmek isteyenlerin doğru adımlar atması gerektiğini ifade eden Kurt, sipariş üzerine imar planlarının yapılmasının yanlış olduğunu vurguladı. "Eskişehirspor göz bebeğim diyorsanız, kulübe gerçekten yardım edin," dedi. 
 

Muhabir: İsmail Yiğit