AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Sivri afet riski konusunu meclise taşıdı. Cevap veren Başkan Ünlüce ise, “Gündeme sürekli olarak 24 tane yapıldı, TOKİ şu kadar yaptı konuları getiriliyor. Bizim Gündoğdu’da yapmaya çalıştığımız şey kentsel dönüşüm. Şehrin girişindeki döküntü alanları toplamaya çalışıyoruz. Biz orada bin 500 konut yapacağız, 60’ının kurasını ayın 17’sinde yapacağız. Sapla samanı birbirinden ayıralım. 24 daire diyerek gündemi meşgul etmenin gereği yok” dedi.   

“Dönüşecek hali kalmadı”

Konuya siyaset üstü bakılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ünlüce, “Bizim asıl sorunumuz 2013’te alınan karardaki dönüşüm alanları. Tam şehir merkezinde, Porsuk’un etrafında İhsaniye, Hacıalibey, Mustafa Kemal Paşa, Yenimahalle, Kurtuluş, Işıklar, Mamure, Hacı Seyit gibi merkezi kapsayan mahalleler. Bu 8 mahalledeki yapmak istediğimiz geri dönüşümü dernek kurdular, önüne geçtiler. Biz kentsel dönüşüm isterken ilçe belediyelerini sıkıştırdılar, mecburen ruhsat vermek zorunda kaldılar. Ruhsatlar verildi, dönüşüm yapmak istediğimiz yerin dönüşecek hali kalmadı” ifadelerini kullandı.

Meclis2

Yapı Stoku konusu

ESO Geleneksel Aile Şenliği'nin 4'üncüsü gerçekleştirildi! ESO Geleneksel Aile Şenliği'nin 4'üncüsü gerçekleştirildi!

Karabayır Bağları’nda yapılan kaçak villalar Büyükşehir Belediyesi gündemine de geldi. AK Parti Grubu Odunpazarı Belediyesi’ni yıkmamakla suçlarken, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Biz yıkmak için karar çıkartıyoruz, mahkeme onu da durduruyor. Biz söylüyoruz, bu yıkımı kim durduruyorsa, karşısında duracağız” dedi. Geri dönüşüm konusuna da değinen Başkan Kurt, “3 Belediye şehrin yapı stokunu çıkararak riskli binaları belirlemeye çalışıyoruz, Sayıştay hesap soruyor neden mühendislere para veriyorsunuz” diyerek duruma tepki gösterdi.  

Büyükşehir-ESOGÜ iş birliği

Mecliste söz alan Ali Haydar Çelik ise, Alpagut ve Atalan’da yapılması planlanan maden sahası için eleştirilerde bulundu. Konuya cevap veren AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Sivri ise, “Maden yeryüzüne çıkarılmalı” ifadelerini yer verdi. Ayrıca Meclis gündeminde yer alan, “Paleosismolojik çalışmalara ilişkin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılması konusu” ise komisyona sevk edildi. Maddenin mecliste onaylanması durumunda Eskişehir’deki fayların geçmişteki hareketleri incelenerek, gelecekte olacak depremlere ışık tutulacak.
 

Muhabir: Mücahit Toy