Fuar açılışının ardından “Yerelden İktidara” söyleşisi moderatör ve fuar koordinatörü Sinan Karahan tarafından yapıldı. Söyleşinin konuşmacıları ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın oldu.

Eskişehir'de otobüs ve tramvay saatleri güncelleniyor! Eskişehir'de otobüs ve tramvay saatleri güncelleniyor!

Sosyal ve halkçı belediyecilik 

Türkiye’de vatandaşların sosyal ve halkçı belediyecilikle tanışmak için büyük bir inanç ve güvenle sandığa gittiğini söyleyen Başkan Ünlüce, “Halkımız gerçekten sosyal demokrat belediyecilere ve bu halkçı belediyeciliğe inanarak büyük bir özlemle çok büyük bir inançla ve güvenle bizlere oylarını verdiler. Şunu belirtmek isterim ki; biz bu güvenle asla şımarmayacağız, bunu asla ego yapmayacağız.

 Çok şey öğrendik

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını Yılmaz Büyükerşen’den devralmanın kendisi için çok büyük bir gurur kaynağını olduğunu söyleyen Başkan Ünlüce, “ Yılmaz Büyükerşen gerçekten hocaların hocasıdır, ondan çok şey öğrendik. Eskişehir’de yarattığı kültür ve iklim bütün Türkiye’yi etkiledi. Eskiden seçim sonuçları açıklandığında kıyı şeridindeki şehirlerimiz kırmızı renkte olurdu. Anadolu’da da tek kırmızı şehir Eskişehir olurdu. Komşu illerimiz Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar geldi çünkü bu şehirlerimizde “Eskişehir’e benzeyelim, Eskişehir gibi olalım” isteği doğdu. Yani Eskişehir her zaman ilham veren bir şehir oldu.

 

Kaynak: Haber Merkezi