Eskişehir'in o noktasında yoğun mesai! Eskişehir'in o noktasında yoğun mesai!

ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından 3 yıldır sürdürülen Porsuk Baraj Gölü Havzası ve Porsuk Çayı Havzası Koruma Planı Hazırlama” projesinin kapanış toplantısı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de Porsuk konusunda sosyal medyada bir video yayınladı.

Koruma projesi

Porsuk Çayı kenarında yürürken vatandaşlara seslenen Başkan Ünlüce,  “ Şehrimizin tek su kaynağı olan Porsuk'la ilgili ESKİ Genel Müdürlüğümüz çok önemli bir çalışma ortaya koydu. Birçok kurum ve kuruluşun da katkılarıyla suyumuzun daha fazla kirlenmemesi için 3 yılı aşkın bir süredir Porsuk Barajı ve nehrini korumak amacıyla üzerinde çalıştığımız Porsuk Baraj Gölü Havzası ve Porsuk Çayı Havzası Koruma Projesi'nin sonuna geldik.” dedi.

Geleceği birlikte koruyalım

Eskişehir’in geleceğini birlikte koruyalım!” çağrısında bulunan Başkan Ayşe Ünlüce, “Bizler Eskişehir'de yaşayan herkes tüm hemşehrilerim suyu daha bilinçli kullanma konusunda ve aynı zamanda Porsuk Çayı'nı kirletmeme hususunda gerekli gayreti en üst düzeyde göstermemiz gerekiyor. Unutmayalım bu güzellikler, bu güzel Eskişehir ve bu güzel Porsuk Çayı'mız gelecekte çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirasımız olacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi