B sınıfı ehliyet sahiplerini bekleyen büyük değişiklikler! B sınıfı ehliyet sahiplerini bekleyen büyük değişiklikler!

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı ceviz (robotta ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates kurusu (isteğe bağlı)
  • 4-5 dal taze soğan (ince doğranmış)
  • 1 orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
  • Yarım demet taze maydanoz (ince kıyılmış)
  • Yarım demet taze fesleğen (veya kuru fesleğen)
  • 3 kabuğu soyulmuş domates (rendelenmiş)
  • 2 yeşil sivri biber (acı olması isteğe bağlı)
  • 5-6 yaprak marul (süslemek için)
  • 3 kabuğu soyulmuş salatalık (birini küp şeklinde doğranmış olarak ayırın)
  • 3 limonun suyu
  • Kırmızı pul biber (acı olması isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Haşlanmış ve ince kıyılmış beyaz lahana veya asma yaprağı (süslemek için)

Yapılışı:

  1. Bulguru bir kaseye alın ve üzerine sıcak su ekleyerek ıslatın. Bulgurun şişmesi için bir süre bekleyin.
  2. Ezilmiş ceviz, domates kurusu (varsa), kuru soğan, ve pul biberi ılık su ile yoğurun.
  3. Diğer yanda bekleyen şişmiş bulgur ile karıştırarak yoğurmaya devam edin.
  4. Salatalıklar, domatesler ve yeşil biberleri ince bir şekilde doğrayın veya robottan geçirin, ardından bulgur karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Yarısı ayırdığınız marul yaprakları, maydanoz, nane, yeşil soğan ve yarım limonun suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuz ekleyerek tatını kontrol edin.
  6. Karışımı servis tabaklarına yerleştirin. Köfte şeklinde sıkılan bir kısmını ayırın.
  7. Kalan karışımın üzerine soğuk su ekleyin, yoğunluğunu ayarlayın ve tekrar tuz ve limon suyu ile tatlandırın.
  8. Servis tabaklarına yerleştirilen karışımın üzerini lahana yaprağı, salatalık, ve marul yaprakları ile süsleyerek sunum yapın.

Batırık, özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir seçenek olabilir. Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi