Malzemeler:

1-10 adet patlıcan kurusu
2-10 adet biber kurusu (Alternatif olarak kuru kabak veya asma yaprağı kullanılabilir)
3-½ kg pirinç
4-1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
5-1 yemek kaşığı domates salçası
6-1 yemek kaşığı biber salçası
7-½ kg yağlı kuzu kuşbaşı (sotelenmiş)
8-Tuz, karabiber, yenibahar
9-1 baş kuru soğan (sotelenmiş)
10-Sumak suyu (1 çay bardağı sumak, 2 çay bardağı ılık suyla karıştırılıp bekletilir. Suyu kullanılır.)

Yapılış:

1-Dolmalık kuruları haşlayarak biraz yumuşatın.

2-Pirinci ve sotelenmiş eti yıkayın, süzün. Üzerine tuz, yağ, salça, ince kıyılmış maydanoz, sotelenmiş soğan, baharatlar ve yarısı kullanılacak sumak suyunu ekleyin. İyi bir şekilde karıştırın.

3-Dolmaları hazırladığınız iç harç ile doldurun ve bir tencereye dizin.
Üzerine kalan sumak suyu ve su ekleyin.

4-Karışım kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi