31 Mart yerel seçimleri sonrası düzenlenen ilk buluşma, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin yanı sıra, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Beylikova Belediye Başkanı Hakan Karabacak, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Çifteler İlçe Başkanı Şükrü Keser, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Recai Erdir ve ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen katıldı.

Sakaryabaşı mesire alanına giden belediye başkanları, doğal su kaynaklarını yerinde incelediler. Ardından Çifteler ilçesi merkezine kurulan pazar yerini gezerek vatandaşlarla buluştular. Ziyaretlerin devamında, Çifteler Belediyesi Kültür Evi’nde ilçede görev yapan muhtarlar ve oda başkanları ile bir araya geldiler. Muhtarların taleplerini dinleyen başkanlar, yerel yönetimlerin önemine vurgu yaptılar.

Başkanlar Çi̇fteler’de Buluştular (9)

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, halktan gelen taleplerin çözülmesinin en önemli konu olduğunu belirterek, “Evet seçim bitti, bizler partiliyiz ama yetkiyi aldıktan sonra hizmetin partisi olmaz.” dedi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Zehra Hanım’ın geciken belediye başkanlığını kazanarak taçlandırdık. Muhtarlar yerel yönetimlerin gözü kulağıdır. Halkın tüm taleplerini yasalar çerçevesinde yerine getirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de, “Hem ilçelerimize hem de büyükşehrimize hizmet etmek bizlere nasip oldu. Her ay bir ilçede sizlerin sorunlarını dinlemek ve sizlerle beraber bu yolu yürümek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkanlar Çi̇fteler’de Buluştular (14)

Toplantı sonrası ilçede yürüyüş yapan belediye başkanları, ilçe esnafı ve vatandaşlardan büyük ilgi gördüler. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Sakarya Gazetesi