Malzemeler:

1-1.5 su bardağı yeşil küçük mercimek
2-1.5 su bardağı ev yapımı makarna
3-5–6 bardak et suyu
4-1 su bardağı dağ eriği ve kızılcık kurusu
5-Bir miktar karabiber, kimyon, tuz
6-Bol miktarda nane
7-2 baş soğan
8-2 diş sarımsak
9-1 çorba kaşığı salça
10-Bir miktar sıvı yağ
11-50 g tereyağı

Hazırlanışı:

1-Mercimekleri ayıklayın ve bir tencerenin dibine 1 kaşık sıvı yağ ekleyin.

AVM açılışı kaosa dönüştü AVM açılışı kaosa dönüştü

2-İnce doğranmış soğanları yağda hafifçe kavurun, ardından mercimekleri ve et suyunu ekleyerek karıştırın. Karışımı kaynamaya bırakın.

3-Mercimekler pişip makarna ekleyin, 1–2 taşım daha kaynatın.

4-Ayrı bir tavada tereyağında dövülmüş sarımsak, salça, karabiber, kimyon ve nane ile bir sos hazırlayın.

5-Hazırlanan sosu çorbanın üzerine ekleyin.

6-Dağ eriği ve kızılcık kurusunu bir kapta 2 bardak su ile kaynatın, özel lezzetli ekşiyi elde edin.

7-Arzu ettiğiniz miktarda ekşiyi çorbaya ekleyin.

8-Sıcak servis yaparak, bu lezzetli Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbasının keyfini çıkarın.

Bu basit tarifle, misafirlerinizi ve ailenizi çorba sofrasında şımartabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi