Malzemeler:

1-1.5 su bardağı yeşil küçük mercimek
2-1.5 su bardağı ev yapımı makarna
3-5–6 bardak et suyu
4-1 su bardağı dağ eriği ve kızılcık kurusu
5-Bir miktar karabiber, kimyon, tuz
6-Bol miktarda nane
7-2 baş soğan
8-2 diş sarımsak
9-1 çorba kaşığı salça
10-Bir miktar sıvı yağ
11-50 g tereyağı

Hazırlanışı:

1-Mercimekleri ayıklayın ve bir tencerenin dibine 1 kaşık sıvı yağ ekleyin.

2-İnce doğranmış soğanları yağda hafifçe kavurun, ardından mercimekleri ve et suyunu ekleyerek karıştırın. Karışımı kaynamaya bırakın.

3-Mercimekler pişip makarna ekleyin, 1–2 taşım daha kaynatın.

4-Ayrı bir tavada tereyağında dövülmüş sarımsak, salça, karabiber, kimyon ve nane ile bir sos hazırlayın.

5-Hazırlanan sosu çorbanın üzerine ekleyin.

6-Dağ eriği ve kızılcık kurusunu bir kapta 2 bardak su ile kaynatın, özel lezzetli ekşiyi elde edin.

7-Arzu ettiğiniz miktarda ekşiyi çorbaya ekleyin.

8-Sıcak servis yaparak, bu lezzetli Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbasının keyfini çıkarın.

Kuruyemişleri suda bekletip tüketmenin şaşırtıcı faydaları! Kuruyemişleri suda bekletip tüketmenin şaşırtıcı faydaları!

Bu basit tarifle, misafirlerinizi ve ailenizi çorba sofrasında şımartabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi