Malzemeler:

1-1 adet koyun kaburgası (2-2,5 kg)
2-2 yemek kaşığı kuş üzümü
3-1 adet kuzu ciğeri
4-4 adet soğan
5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
6-4 yemek kaşığı tereyağı
7-2 su bardağı pirinç (yarım saat önce tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
8-7 su bardağı su
9-1 tatlı kaşığı yenibahar
10-1 tatlı kaşığı karabiber
11-1 yemek kaşığı salça
12-Tuz

Eskişehir'in örnek projesi takdir topluyor! Eskişehir'in örnek projesi takdir topluyor!

Hazırlanışı:

1-Kaburgayı keskin bir bıçakla enine doğru keserek, içine pilavın konulacağı bir cep açın.
2-Kuş üzümünü ılık suya koyup bekletin, sapını ve çöpünü ayıklayın.
3-Ciğeri küçük küp şeklinde doğrayın ve bir kenarda bekletin.
4-İncecik kıyılmış soğanları ve dolmalık fıstığı kalın tabanlı yayvan bir tencereye alın. 3 yemek kaşığı tereyağında, tuz ekleyerek soğanlar altın sarısı olana kadar kavurun.
5-Doğranmış ciğeri ekleyin ve rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
6-Sonrasında suyu süzülmüş ve iyice yıkanmış pirinci, bir tutam tuz ile ekleyin. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra 4 su bardağı suyu ve baharatları ekleyin.
7-Kuş üzümü suyunu süzüp pilavın üstüne serpin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
8-Hazırlanan pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun, cebin ağzını kalın bir iplikle dikin.
9-Etin üzerine salçayı sürün.
10-Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın.
11-Önce kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin. 3 su bardağı kaynar suyu ilave edin, tuzunu serpin. Kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat pişirin.
12-Diğer tarafını çevirin ve yaklaşık 1 saat daha pişirin. Et, tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır.
13-Pişirme süresi etin cinsine göre değişebilir, su azaldıkça azar azar kaynar su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi