Yılmaz Ayar, “Bizde boks değince ilk önce şiddet içerikli geliyor ama  tam tersi, Boks satranç gibi hamleleri olan fair play ruhunu da içinde barındıran bir spor dalıdır. 
Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Eskişehir İl Başkanı Yılmaz Ayar, Eskişehir’de boks branşının  gelişmesi adına çalışmalara devam ettiklerini belirtti.  Bahar ayı içerisinde Osmangazi Üniversitesi olarak önemli bir organizasyona katılacaklarını belirten tecrübeli antrenör, “  Boks saldırı spor değildir. Savunma sporudur. Ayrıca Boks Satranç gibidir.  Satrançta olduğu gibi boksta da hamleler vardır” dedi.  

Tenisçilerin bileklik takmasının ardındaki şaşırtıcı neden! Tenisçilerin bileklik takmasının ardındaki şaşırtıcı neden!

AMAÇ SPORA TEŞVİK ETMEK

Nisan veya Mayıs ayında yapılaması planlanan 2024 yılı Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade eden antrenör Ayar, “Bu şampiyonaya  Osmangazi Üniversitesi’ni  temsilen 8 sıklette katılacağız. Aramız  da yeni başlayan sporcularda var.  Onların gelişimine  katkı sağlıyoruz.  Amaç burada mücadele etmek… Yeni başlayan sporcularımızı  ve öğrencilerimizi teşvik etmek” dedi. 

KAVGA SPORU DEĞİL

Ayrıca Boksa bakış açısını değiştirmeye çalıştıklarını aktaran Ayar, “Boks savunma sporudur. Saldırı sporu değildir. Dövüş sporu da değil aslında. Bu branşta bir oyun kurma var. Aynı satranç gibi… Avrupa da Satranç üzerinden boksu öğretiyorlar çocuklara. Bu şekilde boksu geliştiriyorlar. Bizde boks değince ilk önce şiddet içerikli geliyor ama  tersi, bu kavga sporu değil de  Boksu  sporu olarak düşünmek lazım. Çünkü    dediğimiz gibi  Boks Satranç gibidir.  Satrançta olduğu gibi boksta da hamleler var.  Bir yandan  karşısındaki rakibin hamlelerini bir yanda da kendi yapacağınız hamleleri düşünüyorsunuz. Ayrıca Boksörler dünyadaki en duygusal insanlardır” ifadelerini kullandı. (Spor Servisi)
 

Editör: Sakarya Gazetesi