İstanbul'da güneşli bir hava bekleniyor, poyraz hafif serin esiyor, sıcaklık 23 derece olacak. Ankara'da az bulutlu bir hava hakim, Çubuk taraflarında hafif yağış görülebilir. İzmir'de hava açık, çarşamba günü daha sıcak ve daha bulutlu olacak. Antalya güneşli, sıcaklıklar Ankara'da 26, İzmir ve Antalya'da 31, Bursa'da 26 derece olacak.

Marmara'da salı günü hava güneşli, akşamları poyraz biraz üşütebilir. Kocaeli 27, Edirne ve Balıkesir 29 derece olacak. Çarşamba günü daha sıcak geçecek ancak Kocaeli ve Yalova çevresinde kısa süreli bahar yağmurları bekleniyor.

İç Anadolu'da güneşli bir hava görülse de bazı yerlerde hafif bahar yağmurları oluşabilir. Çarşamba günü Eskişehir ve Konya, perşembe günü ise bölge genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar Konya'da 29, Eskişehir'de 28, Kayseri'de 26 ve Sivas'ta 23 derece olacak.

Ege Bölgesi'nde güneşli bir gün yaşanacak. Çarşamba günü lodosla hava daha sıcak ve biraz bulutlu olacak, az sayıda yerde yağış geçişleri bekleniyor. Perşembe günü ise bölgede sağanak yağış görülecek. Sıcaklıklar Manisa ve Denizli'de 35, Muğla'da 34, Afyonkarahisar'da 28 ve Bodrum'da 33 derece olacak.

Akdeniz Bölgesi'nde Kahramanmaraş ile Mersin ve Adana'nın iç kesimlerinde kısa süreli yağmur bekleniyor. Rüzgarlar çoğunlukla kuru esecek. Sıcaklıklar Adana'da 30, Hatay ve Isparta'da 29, Kahramanmaraş'ta 31 derece olacak.

Karadeniz'de salı günü hava az bulutlu olacak. Sıcaklıklar Bolu'da 26, Zonguldak'ta 19, Samsun'da 21 ve Trabzon'da 18 derece olacak. Perşembe günü Bolu-Tokat boyunca geniş bir alanda sağanak yağışlar etkili olacak.

Doğu Anadolu'da Muş, Van ve Hakkari boyunca sağanak yağışlar devam edecek. Güneydoğu Anadolu'da ise Adıyaman, Gaziantep ve Mardin boyunca kısa süreli bahar yağmurları bekleniyor. Sıcaklıklar Erzurum'da 20, Malatya'da 28, Diyarbakır'da 30 ve Şanlıurfa'da 33 derece olacak.

Kaynak: Haber Merkezi